Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František ostře kritizoval zacházení s migranty u evropských hranic

Ze světa

Papež František ostře kritizoval zacházení s migranty u evropských hranic

ČTK, red. / 9. 10. 2022 21:14

Papež František dnes ostře kritizoval zacházení s migranty u evropských břehů. Odpírání vstupu migrantům označil za skandální, nechutné a hříšné. Jeho postoj je v rozporu s přístupem nastupující italské pravicové vlády. Také Česko čelí rekordní migraci. Policisté od začátku roku zajistili na území republiky zhruba 12 tisíc uprchlíků. Nejvíce z nich je ze Sýrie.

Ze světa

Emeritní biskup Zollitsch přiznal krytí viníků a liknavost v kauzách sexualizovaného násilí

Vlastní zpráva / 7. 10. 2022 21:17

Emeritní biskup Zollitsch přiznal krytí viníků a liknavost v kauzách sexualizovaného násilí Robert Zollitsch, bývalý freiburský arcibiskup a předseda DBK (německé biskupské konference) v letech 2008-2014, veřejně přiznal, že se v úřadě dopouštěl závažných chyb. Zollitsch sepsal své prohlášení už 31. srpna. Zveřejněno bylo minulý čtvrtek.

Ze světa

Prezidentská kampaň v Brazílii: Lula ujišťuje, že nemá smlouvu s ďáblem

ČTK, red. / 7. 10. 2022 10:05

Prezidentská kampaň v Brazílii: Lula ujišťuje, že nemá smlouvu s ďáblem Kampaň před druhým kolem prezidentských voleb v Brazílii ovládla otázka víry, Boha a ďábla - levicový exprezident Luiz Inácio Lula da Silva musel vyvracet zprávy, že má "smlouvu s ďáblem", a ujišťoval, že je křesťan. Jeho volební soupeř Jair Bolsonaro, který je současnou hlavou Brazílie, bude muset vysvětlovat video, na němž hovoří v zednářské lóži.

Ze světa

Putin slaví 70. narozeniny a byla zavražděna Politkovská. Patriacha Kirill vyzval k modlitbám

ČTK, red. / 7. 10. 2022 9:48

Putin slaví 70. narozeniny a byla zavražděna Politkovská. Patriacha Kirill vyzval k modlitbám Moskevský patriarcha Kirill, který stojí v čele ruské pravoslavné církve, vyzval preláty, duchovní a věřící modlit se zdraví ruského prezidenta Vladimira Putina. Věřící mají doporučeno modlit se nejen 7. října, kdy Putin slaví 70. narozeniny, ale i následující den. Dnes je také výročí vraždy ruské novinářky a kritičky prezidenta Putina Anny Politkovské.

Ze světa

V Hongkongu probíhá proces s kardinálem Josephem Zenem

ČTK / 5. 10. 2022 9:33

V Hongkongu probíhá proces s kardinálem Josephem Zenem V Hongkongu probíhá proces s kardinálem Josephem Zenem, který je jednou z nejvlivnějších postav římskokatolické církve v Asii, a dalšími pěti lidmi. Čelí obvinění, že náležitě nezaregistrovali humanitární fond, který zřídili na podporu demonstrantů zatčených při prodemokratických protestech před třemi lety.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)