Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V pražské arcidiecézi skončili ekonomičtí manažeři

Domácí zpravodajství

V pražské arcidiecézi skončili ekonomičtí manažeři

ČTK / 21. 9. 2022 13:28

Pražský arcibiskup Jan Graubner po třech měsících od jmenování propustil ekonomické manažery pražské arcidiecéze. Skončili výkonný ředitel arcibiskupství Antonín Juriga a ředitelka ekonomicko-strategické sekce Linda Dolečková.  Za odchodem Jurigy je podle Graubnerova mluvčího Jiřího Prinze reorganizace, Dolečková odešla ze zdravotních důvodů.

Ze světa

Belgičtí biskupové vytvořili liturgickou modlitbu pro stejnopohlavní páry

ČTK / 21. 9. 2022 0:49

Belgičtí biskupové vytvořili liturgickou modlitbu pro stejnopohlavní páry Vlámští římskokatoličtí biskupové dnes vydali dokument, který fakticky povoluje žehnání svazkům osob stejného pohlaví.

Domácí zpravodajství

Arcibiskup Graubner povede bohoslužbu u příležitosti povýšení kostela sv. Ludmily na baziliku

ČTK / 16. 9. 2022 9:44

Arcibiskup Graubner povede bohoslužbu u příležitosti povýšení kostela sv. Ludmily na baziliku Pražský arcibiskup Jan Graubner dnes odpoledne v kostele sv. Ludmily na náměstí Míru odslouží bohoslužbu při příležitosti povýšení kostela na baziliku. Čestný titul basilica minor udělil kostelu papež František. Slavnostní vyhlášení se uskuteční u příležitosti svátku sv. Ludmily.

Ze světa

Dodávky zbraní na sebeobranu jsou morálně přijatelné, řekl papež při návratu z Kazachstánu

ČTK, vatikannews, red. / 16. 9. 2022 9:38

Dodávky zbraní na sebeobranu jsou morálně přijatelné, řekl papež při návratu z Kazachstánu Dodávky zbraní Ukrajině jsou morálně přijatelné, protože zemi pomáhají bránit se ruské agresi. Řekl to včera papež František novinářům na palubě letounu, jímž se vracel ze světového setkání náboženských vůdců v Kazachstánu. Papež také vyzval Kyjev k otevřenosti vůči případnému dialogu s Moskvou, i když je to pro Ukrajinu obtížné.

Domácí zpravodajství

Církevní školy dostanou od ministerstva na ukrajinské dětí dotaci 40 milionů Kč

ČTK / 15. 9. 2022 9:57

Církevní školy dostanou od ministerstva na ukrajinské dětí dotaci 40 milionů Kč Ministerstvo školství poskytne církevním školám dotaci na integraci dětí z Ukrajiny. Rozdělit si budou moct 40 milionů korun. Žádat o peníze mohou do 11. listopadu, vyplácet se jim budou na aktivity, které pro ukrajinské uprchlíky zorganizovaly od 1. března do konce letošního roku.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)