Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Maltézští rytíři chtějí v Česku více pomáhat v oblasti osobní asistence

Domácí zpravodajství

Maltézští rytíři chtějí v Česku více pomáhat v oblasti osobní asistence

ČTK / 22. 8. 2022 23:05

Extrémně žádanou sociální službou s významně rostoucí poptávku je podle neziskové organizace řádu Maltézských rytířů, která v Česku pomáhá 20 let, osobní asistence. Maltézská pomoc proto bude v této oblasti navyšovat kapacity v celé republice.

Domácí zpravodajství

V Neratově opravují prosklenou střechu kostela

ČTK / 22. 8. 2022 8:48

V Neratově opravují prosklenou střechu kostela Oprava prosklené střechy poutního kostela Nanebevzetí Panny Marie v Neratově na Rychnovsku za 19 milionů korun je v polovině. První etapa skončila v červenci a druhá by měla začít v září. Oprava střechy byla nutná, protože do ní zatékalo, cílem je také snížit střešní vlhkost. 

Ze světa

Nikaragujská opozice vyzvala papeže Františka, aby se vyjádřil k situaci v zemi

ČTK / 20. 8. 2022 18:30

Nikaragujská opozice vyzvala papeže Františka, aby se vyjádřil k situaci v zemi Nikaragujská opozice a více než dvě desítky bývalých hlav států a vlád španělsky mluvících zemích vyzvaly papeže Františka, aby se veřejně vyjádřil k situaci v Nikaragui. Katolická církev a její představitelé totiž čelí rostoucímu tlaku úřadů této středoamerické země. Podle opozice v Nikaragui vládne diktatura prezidenta Daniela Ortegy a jeho manželky a viceprezidentky Rosarie Murillové.

Ze světa

Kanadský kardinál Ouellet popřel obvinění ze sexuálního napadení

ČTK / 20. 8. 2022 18:22

Kanadský kardinál Ouellet popřel obvinění ze sexuálního napadení Kanadský kardinál Marc Ouellet popřel obvinění ze sexuálního napadení, které proti němu vznesla nejmenovaná žena v rámci hromadné žaloby proti katolické arcidiecézi v Quebeku. Kardinál v prohlášení uvedl, že obvinění považuje za nactiutrhačné.

Domácí zpravodajství

Na evangelické faře v Poděbradech si začali vyrábět elektřinu ze slunce

Vlastní zpráva / 15. 8. 2022 17:42

Na evangelické faře v Poděbradech si začali vyrábět elektřinu ze slunce Na střeše evangelické fary v Poděbradech vyrábí od začátku srpna elektřinu 16 fotovoltaických panelů. Malá fotovoltaická elektrárna s výkonem zhruba 6,5 kW sníží na faře náklady na elektřinu zhruba o polovinu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)