Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V katedrále sv. Víta uloží relikvii posledního českého krále Karla I.

Domácí zpravodajství

V katedrále sv. Víta uloží relikvii posledního českého krále Karla I.

ČTK / 22. 4. 2022 12:22

Ke 100. výročí úmrtí posledního českého krále a rakouského císaře, blahoslaveného Karla I. Rakouského (1887 až 1922) bude v neděli v katedrále sv. Víta na Pražském hradě uložena jeho relikvie. Prahu při té příležitosti navštíví jeho vnuk Karel Habsburský, který je stejně jako jeho děd členem rytířského Řádu sv. Jiří. V sobotu Prahou projde průvod složený z několika stovek řádových rytířů.

Ze světa

Papež řekl, že nepojede na Ukrajinu, ani se nesejde s ruským patriarchou

ČTK, red. / 22. 4. 2022 12:06

Papež řekl, že nepojede na Ukrajinu, ani se nesejde s ruským patriarchou Papež František nepojede na Ukrajinu ani se nesetká s lídrem ruské pravoslavné církve, moskevským patriarchou Kirillem, který ruskou invazi na Ukrajině podporuje. František to uvedl v rozhovoru s argentinským deníkem La Nación. Papež, který je původem z Argentiny, ale také řekl, že je připraven udělat všechno pro zastavení této války.

Ze světa

Ruská pravoslavná církev podle mluvčího neposvětí pečivo s invazním znakem Z

ČTK / 20. 4. 2022 9:50

Ruská pravoslavná církev podle mluvčího neposvětí pečivo s invazním znakem Z Ruská pravoslavná církev nebude během nadcházejících pravoslavných Velikonoc světit kuliče (obdoba mazance) „ozdobené“ písmenem Zet, symbolem ruské invaze na Ukrajinu.

Ze světa

Uvěznění civilisté se obrátili na svět s prosbou o osvobození z mariupolské pasti

Vlastní zpráva / 20. 4. 2022 16:18

Uvěznění civilisté se obrátili na svět s prosbou o osvobození z mariupolské pasti Situace v ukrajinském městě Mariupol je kritická. Útoky ruské armády proměnily město, v němž žilo před válkou přes 400 000 obyvatel, v trosky. Počty obětí lze jen odhadovat. Mluví se o vyšších jednotkách tisíců i deseti tisíců. Snímky, které z Mariupolu přicházejí, připomínají boje druhé světové války.

Ze světa

Putin podle médií požádal o předání církevního areálu v Jeruzalémě Moskvě

ČTK / 19. 4. 2022 0:37

Putin podle médií požádal o předání církevního areálu v Jeruzalémě Moskvě Ruský prezident Putin v dopise zaslaném izraelskému premiérovi  Bennettovi vyzval, aby Izrael předal Moskvě církevní areál v jeruzalémském Starém Městě. Moskva se už několik let snaží pod svoji správu získat takzvaný Alexandrův dvůr, církevní areál poblíž chrámu Božího hrobu v Jeruzalémě. Její plány ale nedávno zkomplikovalo rozhodnutí izraelského soudu, který nároky Ruska na komplex neuznal.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)