Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Švýcaři těsně schválili zákaz zahalování obličeje na veřejnosti

Ze světa

Švýcaři těsně schválili zákaz zahalování obličeje na veřejnosti

ČTK / 7. 3. 2021 21:31

Švýcaři se dnes v referendu těsně vyslovili pro zákaz zahalování obličeje na veřejnosti - pro hlasovalo 51,2 procenta zúčastněných, informovala švýcarská televize SRF. Podobné zákazy zahalování obličeje na veřejnost mají v Evropě například i Francie, Dánsko či Nizozemsko.

Ze světa

Papež navštívil poničený Mosul, bývalou baštu Islámského státu

ČTK / 7. 3. 2021 10:07

Papež navštívil poničený Mosul, bývalou baštu Islámského státu Papež František dnes ráno zavítal do Mosulu, kde na místním náměstí zahájil třetí den své historické návštěvy Iráku modlitbou za oběti války. Město v letech 2014 až 2017 okupovala teroristická organizace Islámský stát (IS). Už brzy ráno papež přicestoval do Irbílu, správního střediska částečně autonomního iráckého Kurdistánu.

Ze světa

František jako první papež v historii zahájil návštěvu Iráku

ČTK / 5. 3. 2021 23:17

František jako první papež v historii zahájil návštěvu Iráku Papež František dnes v poledne přiletěl do Bagdádu. Cílem jeho první návštěvy Iráku je přimět místní křesťany, kterých v zemi ubývá, aby vlast neopouštěli a podíleli se na obnově státu po mnohaletých bojích a diskriminaci, píše agentura AP. Cesta se koná navzdory trvající pandemii covidu-19 a bezpečnostním rizikům.

Domácí zpravodajství

Zemřel jezuita František Lízna

Vlastní zpráva / 4. 3. 2021 22:04

Zemřel jezuita František Lízna Ve věku 79 let dnes večer zemřel na covid-19 moravský kněz a jezuita František Lízna. Zaměřoval se zejména na pastoraci Romů, vězňů a bezdomovců. Lízna byl za komunismu  z politických důvodů pětkrát vězněn.

Ze světa

Papež se cesty do Iráku nevzdá, nechce zklamat tamní věřící

ČTK / 4. 3. 2021 17:15

Papež se cesty do Iráku nevzdá, nechce zklamat tamní věřící Papež František dnes uvedl, že se vydá na cestu do Iráku, aby nezklamal tamní věřící. František poukázal na to, že jeho předchůdci Janu Pavlovi II. nebyla cesta do země umožněna. Návštěva hlavy katolické církve, která začne tento pátek, vzbuzuje velké bezpečnostní i epidemické obavy.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)