Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Belgický biskup kritizoval Vatikán za přístup ke známé kauze sexuálního zneužívání

Ze světa

Belgický biskup kritizoval Vatikán za přístup ke známé kauze sexuálního zneužívání

ČTK / 28. 9. 2023 12:24

Belgický biskup Johan Bonny ostře kritizoval Vatikán za jeho přístup ke známé kauze sexuálního zneužívání, k němuž se před 13 lety přiznal biskup z města Bruggy Roger Vangheluwe.

Ze světa

Film polské režisérky A. Hollandové Hranice o uprchlické krizi získá cenu ve Vatikánu

ČTK / 26. 9. 2023 17:28

Film polské režisérky A. Hollandové Hranice o uprchlické krizi získá cenu ve Vatikánu Film polské režisérky Agnieszky Hollandové Hranice, který u příležitosti uvedení v Polsku ostře kritizovala tamní vláda, získá ocenění ve Vatikánu. Během premiérového víkendu se snímek v Polsku stal nejúspěšnějším filmem. ČTK to za tvůrce snímku dnes sdělila Zuzana Janáková.  

Ze světa

Vigilii za synodu budou křesťané slavit s Františkem, patriarchou Bartolomějem i arcibiskupem Welbym

together2023.net / 26. 9. 2023 1:35

Vigilii za synodu budou křesťané slavit s Františkem, patriarchou Bartolomějem i arcibiskupem Welbym Papež František vyzval křesťany různých denominací, aby se k němu 30. září připojili v modlitbě a svěřili průběh zasedání 16. řádného generálního shromáždění synody katolické církve Duchu svatému.  Ekumenické vigilii na Svatopetrském náměstí bude předsedat papež František za přítomnosti patriarchy Bartoloměje, canterburského arcibiskupa Justina Welbyho a mnoha dalších církevních představitelů stejně jako tisíců dalších křesťanů.  

Ze světa

Představitelé katolické církve ve Švýcarsku chtějí ustanovit speciální soud pro sexuální násilí

ČTK / 24. 9. 2023 7:20

Představitelé katolické církve ve Švýcarsku chtějí ustanovit speciální soud pro sexuální násilí Katoličtí biskupové ve Švýcarsku chtějí ustanovit speciální církevní soud, který by se zabýval případy sexuálního násilí v církevním prostředí. Napsala to agentura AFP.

Ze světa

Papež František ve francouzské Marseille sloužil bohoslužbu a setkal se i s Makronem

ČTK, red. / 23. 9. 2023 22:19

Papež František ve francouzské Marseille sloužil bohoslužbu a setkal se i s Makronem Papež František se dnes odpoledne ve francouzském městě Marseille zúčastnil bohoslužby s několika desítkami tisíc věřících, kteří zaplnili stadion Vélodrome, kde obvykle hrají fotbalisté Olympique Marseille. Papež věřící vyzval, aby se modlili za oblasti postižené válkou a ukrajinský lid. Před tím zdůraznil, že běženci, kteří riskují své životy na moři, aby se dostali do Evropy, "nejsou invazí". Liturgie se zúčastnil i francouzský prezident Emmanuel Macron, což vzbudilo kritiku.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)