Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež se těší do Mongolska, kde žije jedna z nejmenších komunit katolíků na světě

Ze světa

Papež se těší do Mongolska, kde žije jedna z nejmenších komunit katolíků na světě

ČTK, lkt / 28. 8. 2023 13:39

Papež František v neděli uvedl, že se těší na návštěvu Mongolska, kde je jedna z nejmenších národních komunit katolíků ve světě. Do asijské země, kde se nejvíce lidí hlásí k buddhismu, papež odletí ve čtvrtek. Dlouhá cesta na východ je také testem papežova zdraví, píší zahraniční agentury.  

Domácí zpravodajství

Pražský arcibiskup oslaví 75. narozeniny a poslal papeži svou demisi

ČTK / 27. 8. 2023 12:28

Pražský arcibiskup oslaví 75. narozeniny a poslal papeži svou demisi Pražský arcibiskup Jan Graubner po roce ve své funkci poslal papeži Františkovi svůj rezignační dopis. Řekl to v rozhovoru s ČTK. Musí tak učinit všichni biskupové při dovršení 75 let, Graubner své jubileum oslaví 29. srpna

Domácí zpravodajství

„Staronový“ biskup ostravsko-opavské diecéze bude slavnostně uveden do služby ve čtvrtek 31. srpna

ČTK, red. / 26. 8. 2023 22:34

„Staronový“ biskup ostravsko-opavské diecéze bude slavnostně uveden do služby ve čtvrtek 31. srpna Nový biskup ostravsko-opavské diecéze římskokatolické církve Martin David bude slavnostně uveden do služby ve čtvrtek 31. srpna. Stane se tak během bohoslužby v katedrále Božského Spasitele v Moravské Ostravě, kdy převezme i biskupskou berli.

Ze světa

Církev ve Francii odstraňuje umělecká díla kněze usvědčeného ze sexuálního zneužívání

The Tablet / 26. 8. 2023 11:26

Církev ve Francii odstraňuje umělecká díla kněze usvědčeného ze sexuálního zneužívání V minulém roce byly odstraněny obrazy kněze Louise Ribese z několika kostelů ve Francii, poté, co v lyonské arcidiecézi protestovalo 49 jeho obětí. Dnes již zesnulý Ribes byl usvědčen ze sexuálního zneužívání mladistvých. Nejasný je i osud děl Marka Rupnika. Diskutuje se o jeho mozaikách v Lurdech.

Domácí zpravodajství

Čechura: O důvodech neprodloužení smlouvy se mnou nikdo z vedení KTF ani nemluvil

Vlastní zpráva / 25. 8. 2023 15:59

Čechura: O důvodech neprodloužení smlouvy se mnou nikdo z vedení KTF ani nemluvil Magazínu Christnet.eu se podařilo zjistit, že smlouva nebyla prodloužena například historikovi a profesorovi Jaroslavu Čechurovi, který se specializuje se na novověké sociální dějiny a v současné době působí na Ústavu dějin křesťanského umění KTF. I jeho doktorandům bylo pouze e-mailem oznámeno, že budou muset změnit školitele, navíc bez jeho vědomí. Včera se proti takovému postupu ohradila oborová rada Církevních a obecných dějin.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)