Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Pozůstalí katolíků nebudou smět popel zesnulých rozptýlit či ho mít doma

Ze světa

Pozůstalí katolíků nebudou smět popel zesnulých rozptýlit či ho mít doma

ČTK, rad.vat. / 25. 10. 2016 19:38

Pozůstalí katolíků, kteří byli po pohřbu zpopelněni, nebudou smět popel svých zesnulých nechat rozptýlit ani si urnu ponechat doma. Vyplývá to z nových církevních pravidel, která dnes zveřejnil Vatikán. Podle nového dokumentu by měli lidé popel svých zesnulých uchovat na důstojných, církví stanovených místech.

Domácí zpravodajství

Kardinál Vlk odsoudil „kšeftování“ se státními vyznamenáními, Duka i Baxant se oslav zúčastní

ČTK / 25. 10. 2016 17:54

Kardinál Vlk odsoudil „kšeftování“ se státními vyznamenáními, Duka i Baxant se oslav zúčastní Kardinál Miloslav Vlk odsoudil „kšeftování“ se státními vyznamenáními v aféře kolem ocenění Jiřího Bradyho. Bývalý pražský arcibiskup vyzval k neúčasti na ceremoniálu 28. října na Pražském hradě, kdy budou vyznamenání předána. Lidé by podle něj také v budoucnu měli lépe vybírat kandidáty na prezidenta.

Domácí zpravodajství

Biskup Holub, senior Ženatý i zástupci židovských obcí na Hrad nedorazí, chystá se Modlitba za domov

Vlastní zpráva / 25. 10. 2016 0:58

Biskup Holub, senior Ženatý i zástupci židovských obcí na Hrad nedorazí, chystá se Modlitba za domov Řada představitelů církví a náboženských společností se rozhodla odmítnout účast na oslavě státního svátku 28. října na Pražském hradě. Dnes večer odřekl účast plzeňský biskup Tomáš Holub, již dříve pak synodní senior Českobratské církve evangelické Daniel Ženatý. Na Pražský hrad se také nedostaví představitelé Federace židovských obcí. Křesťanské církve na svátek 28. října chystají do Prahy již tradiční Modlitbu za domov. Ogranizátoři akci připravují již dlouho dopředu a nemá žádnou souvislost s aktuálním vývojem oslav svátku na Pražském hradě. 

Domácí zpravodajství

Vláda souhlasila s osvojením dítěte v homosexuálním páru, lidovci byli proti

Vlastní zpráva / 24. 10. 2016 16:17

Vláda souhlasila s osvojením dítěte v homosexuálním páru, lidovci byli proti Homosexuální páry by mohly v budoucnu žádat o osvojení biologického dítěte jednoho z partnerů. Podle iDNES.cz to dnes schválila vláda. O změně, která by poskytla větší právní jistotu dětem v registrovaných partnerstvích, se diskutuje několik let a musí ji ještě schválit poslanci a Senát. Podle lidovců navrhovaná změna není nutná.

Ze světa

Rakouští biskupové kritizují Hoferův předvolební plakát

ČTK / 24. 10. 2016 15:43

Rakouští biskupové kritizují Hoferův předvolební plakát Prezidentský kandidát pravicově populistické Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Norbert Hofer si dnes vysloužil kritiku od protestantských církví za předvolební plakát se slovy "K tomu mi dopomáhej Bůh". Bůh by podle biskupů neměl být zneužíván k politickým účelům. Hofer kritiku odmítá, informovala agentura APA.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)