Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Herman přijal dalajlamu, Ovčáček ho kritizoval

Domácí zpravodajství

Herman přijal dalajlamu, Ovčáček ho kritizoval

ČTK/red. / 18. 10. 2016 14:21

Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) se dnes v Praze setkal s tibetským duchovním vůdcem, 14. dalajlamou. Setkání v sídle ministerstva kultury na Maltézském náměstí se zúčastnili také další zástupci lidovců.

Domácí zpravodajství

Dalajlama si přeje století soucitu a dialogu, Hrad setkání ignoroval, s kardinálem se nesetkal

ČTK/red. / 17. 10. 2016 17:36

Dalajlama si přeje století soucitu a dialogu, Hrad setkání ignoroval, s kardinálem se nesetkal Zhruba tisícovka lidí dnes přišla na Hradčanské náměstí uvítat dalajlamu. Toho uvedla herečka Barbora Hrzánová, která připomněla i první návštěvu tibetského duchovního vůdce v Praze, kdy přijel na Havlovo pozvání. "Tehdy dalajlama vystoupil na balkóně Arcibiskupského paláce a po jeho boku stál kardinál (František) Tomášek. Nyní tu stojí mezi námi a bez kardinála," řekla. Ředitel organizace Post Bellum Mikuláš Kroupa, pak při ceremoniálu kritizoval prezidenta Miloše Zemana. Podle něj upřednostňování ekonomických témat před lidskými právy povede k tomu, že i Češi o lidská práva přijdou. 

Domácí zpravodajství

Dalajlama přijel do Prahy, po schůzce s Kiskou se setká také s Bělobrádkem a Hermanem

ČTK/red. / 17. 10. 2016 10:44

Dalajlama přijel do Prahy, po schůzce s Kiskou se setká také s Bělobrádkem a Hermanem Tibetský duchovní vůdce dalajlama dnes přijíždí do Prahy, kde se zúčastní 20. ročníku mezinárodní konference Forum 2000. U příležitosti dalajlamova příjezdu se na Hradčanském náměstí uskuteční vítací akce, kterou svolali příznivci tibetského duchovního vůdce.

Domácí zpravodajství

V Anežském klášteře bude buddhistická liturgie za duši Čáslavské

ČTK / 17. 10. 2016 10:41

V Anežském klášteře bude buddhistická liturgie za duši Čáslavské V Anežském klášteře v Praze se dnes večer uskuteční buddhistická liturgie za duši legendární gymnastky Věry Čáslavské, která zemřela na konci srpna po těžké nemoci ve věku 74 let. Budou ji sloužit přední japonští hodnostáři.

Ze světa

Papež svatořečil sedm osob včetně svého krajana kněze Brochera

ČTK / 17. 10. 2016 10:36

Papež svatořečil sedm osob včetně svého krajana kněze Brochera Papež František včera ve Vatikánu prohlásil sedm osob z historie za svaté. Je mezi nimi i jeho krajan José Gabriel Brochero, jenž se ve snaze pomoci lidem nakazil leprou. Brocherovu svatořečení byl přítomen i argentinský prezident Mauricio Macri.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)