Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Dav muslimů napadl křesťanská obydlí kvůli smíšenému partnerství

Ze světa

Dav muslimů napadl křesťanská obydlí kvůli smíšenému partnerství

ČTK / 26. 5. 2016 23:38

Dav muslimů vyplenil a vypálil jižně od Káhiry sedm příbytků křesťanů, když se rozneslo, že jeden ze členů této komunity má vztah s muslimkou. V prohlášení to oznámila koptská ortodoxní církev působící v Egyptě. Podle informací muž z vesnice uprchl, ale jeho matku rabující muslimové vysvlékli do naha, zbili a přinutili projít vesnicí. Ve skupině útočníků bylo asi 300 mužů.

Ze světa

Řečtí pravoslavní odmítli uznat katolíky za církev

ČTK / 26. 5. 2016 23:31

Řečtí pravoslavní odmítli uznat katolíky za církev Řecká pravoslavná církev odmítla uznat stejný status římským katolíkům, kteří pro ni zůstávají stejnými heretiky jako protestanti či anglikáni. Tento závěr, k němuž dospělo pravoslavné duchovenstvo na svém dvoudenním zasedání, může ohrozit dialog mezi křesťanskými církvemi.

Ze světa

Čína za poslední roky nechala strhnout kříže ze stovek kostelů

ČTK / 25. 5. 2016 20:47

Čína za poslední roky nechala strhnout kříže ze stovek kostelů Odhadem 1200 až 1700 křížů nechala během posledních dvou let strhnout čínská vláda z kostelů a další křesťanské objekty byly zcela zničeny. Informoval o tom list The New York Times, podle něhož přitom často dochází ke střetům mezi demoličními četami a křesťany, kteří se snaží kostely chránit.

Ze světa

Papež František přijal v pondělí imáma káhirské mešity Al-Azhar

ČTK / 25. 5. 2016 20:43

Papež František přijal v pondělí imáma káhirské mešity Al-Azhar Papež František v pondělí ve Vatikánu přijal imáma renomované káhirské mešity Al-Azhar šajcha Muhammada Ahmada Tájiba. Jak napsala agentura AP, setkání ukončilo pětileté přerušení dialogu mezi egyptskými muslimy a katolíky.

Domácí zpravodajství

Duel Halík–Drápal na téma soužití s muslimy v Evropě

Vlastní zpráva / 23. 5. 2016 22:08

Duel Halík–Drápal na téma soužití s muslimy v Evropě Ve středu 25. května se uskuteční diskusní večer dvou známých českých intelektuálů a teologů - Tomáše Halíka a Dana Drápala - na téma Soužití křesťanů a muslimů v budoucí Evropě.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)