Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Projev Štěcha v Terezíně byl podle židovských obcí protiněmecký, projev Vodičky xenofóbní

Domácí zpravodajství

Projev Štěcha v Terezíně byl podle židovských obcí protiněmecký, projev Vodičky xenofóbní

ČTK / 16. 5. 2016 12:13

Nacionalistický a protiněmecký byl podle židovských obcí projev předsedy Senátu Milana Štěcha (ČSSD) při nedělní Terezínské tryzně. Proslov šéfa Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslava Vodičky pak obce označily kvůli výrokům o uprchlících za xenofobní.

Ze světa

Dukových slov o papeži Františkovi a uprchlících si všimla zahraniční média, komentátor ho kritizuje

Vlastní zpráva / 14. 5. 2016 23:07

Dukových slov o papeži Františkovi a uprchlících si všimla zahraniční média, komentátor ho kritizuje Nedávného rozhovoru s českým primasem Dominikem Dukou v Lidových novinách si všimla i zahraniční média. Píše o něm například druhý nejstarší britský týdeník The Tablet, francouzské noviny La Croix, americký konzervativní server Breitbart nebo polská verze vatikánského rozhlasu, která zdůraznila Dukova o tom, že Evropská unie napomíná Polsko aniž by to měla v gesci.

Domácí zpravodajství

Při mši k výročí Karla IV. byla vystavena Svatováclavská koruna, zúčastnil se i Zeman

ČTK / 14. 5. 2016 14:34

Při mši k výročí Karla IV. byla vystavena Svatováclavská koruna, zúčastnil se i Zeman Při mši v zaplněné svatovítské katedrále na Pražském hradě k 700. výročí narození Karla IV. dnes byla vystavena Svatováclavská koruna a obřadní Svatováclavský meč. Zasloužil se o vlast, řekl v proslovu o českém králi prezident Miloš Zeman v parafrázi zákona o zásluhách prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.

Ze světa

Papež hovořil s premiérkou Polska o své červencové návštěvě

ČTK / 14. 5. 2016 14:22

Papež hovořil s premiérkou Polska o své červencové návštěvě Papež František včera ve Vatikánu poprvé přijal polskou premiérku  Beatu Szydło.  Hlavním tématem rozhovoru byly Světové dny mládeže, jichž se papež zúčastní v červenci v polském Krakově. Setkání podle trvalo asi třicet minut.

Ze světa

Papež ustaví komisi, která bude studovat možnost znovuobnovení jáhenství pro ženy

Vlastní zpráva / 12. 5. 2016 20:41

Papež ustaví komisi, která bude studovat možnost znovuobnovení jáhenství pro ženy Papež František dnes vedl důkladnou diskuzi o roli žen v církvi během audience členek Unie generálních představených ženských kongregací (UISG) ve Vatikánu. Oznámil, že ustaví komisi, jež prozkoumá možnost obnovení jáhenského svěcení pro ženy. Reagoval tak na dotaz, který byl vznesen jednou z řeholnic.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)