Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Chebu neznámý pachatel podpálil před kostelem kříž s Kristem

Domácí zpravodajství

V Chebu neznámý pachatel podpálil před kostelem kříž s Kristem

ČTK / 26. 4. 2016 16:39

V noci na dnešek podpálil zatím neznámý pachatel dřevěný kříž s barokní sochou Krista, který stojí před kostelem na Františkánském náměstí v Chebu. Oheň poškodil spodní část kříže, sochu oheň zřejmě nezasáhl, řekl ČTK Tomáš Ivanič z chebské radnice.

Domácí zpravodajství

Policie nedovolila skautům zazpívat hymnu na Hradě

Vlastní zpráva / 25. 4. 2016 21:43

Policie nedovolila skautům zazpívat hymnu na Hradě Když se v neděli 24. dubna po slavnostní svatojiřské bohoslužbě v bazilice sv. Jiří shromáždili skauti na nádvoři Pražského hradu, aby zazpívali státní hymnu, jeden z přítomných policistů jim to odmítl umožnit a z prostor nádvoří je vykázal až za brány areálu, na Hradčanské náměstí. Policista vyžadoval strikní dodržení nařízení o zákazu hudebních vystoupení v prostorách Hradu.

Ze světa

Bombový útok na sikhskou svatbu v Německu spáchali nezletilí islamisté

ČTK / redakce / 25. 4. 2016 11:11

Bombový útok na sikhskou svatbu v Německu spáchali nezletilí islamisté Sobotní bombový útok na sikhskou svatbu v západoněmeckém Essenu spáchali dva nezletilí chlapci. S odvoláním na německou policii o tom informovala agentura DPA. Šestnáctiletí mladíci, které policie zadržela, se prý hlásí k salafismu, radikálnímu myšlenkovému směru, který prosazuje návrat k raným formám islámu.

Domácí zpravodajství

Vandalové napadli pražské sídlo Diakonie

Vlastní zpráva / 25. 4. 2016 10:05

Vandalové napadli pražské sídlo Diakonie

V noci z neděle na pondělí se objevily nenávistné nápisy na zdech a oknech pražského sídla Diakonie Českobratrské církve evangelické v Belgické ulici. Na oknu byl nápis “Smrt HateFree” a dveře polité barvou.

Ze světa

Čínský prezident varoval před náboženskou infiltrací z ciziny

ČTK / 25. 4. 2016 6:53

Čínský prezident varoval před náboženskou infiltrací z ciziny Čínský prezident Si Ťin-pching varoval, že se Čína musí mít na pozoru před "nekalými náboženskými vlivy" přicházejícími z ciziny. Tyto poznámky, které pronesl o víkendu na náboženské konferenci v Pekingu, následují po zužování náboženského prostoru, v jehož rámci Čína mimo jiné zakázala nosit závoje a vousy v převážně muslimském Sin-ťiangu, či odstranit kříže z kostelů ve východní Číně.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)