Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zemřela zakladatelka katolické televize EWTN matka Angelica

Ze světa

Zemřela zakladatelka katolické televize EWTN matka Angelica

ČTK / 29. 3. 2016 9:46

Ve Spojených státech v neděli zemřela zakladatelka celosvětové katolické televizní sítě EWTN matka Angelica, bylo ji 92 let. Dnes o tom informovala stanice BBC. 

Ze světa

Kardinál Schönborn dementoval informaci o smrti kněze Thomase Uzhunnalilho uneseného v Jemenu

Vlastní zpráva / 27. 3. 2016 23:54

Kardinál Schönborn dementoval informaci o smrti kněze Thomase Uzhunnalilho uneseného v Jemenu Podle rakouského rozhlasu ORF vídeňský arcibiskup kardinál Schönborn ve své promluvě o Velké noci oznámil, že saleziánský kněz indického původu P. Thomas Uzhunnalil (56) byl na Velký pátek v Jemenu ukřižován islamisty, kteří jej začátkem března unesli z domu pro seniory v Adenu vedeném sestrami Matky Terezy.

Ze světa

Sebevražedný útok v pákistánském Láhauru si vyžádal řadu obětí mezi křesťany

ČTK / 27. 3. 2016 22:11

Sebevražedný útok v pákistánském Láhauru si vyžádal řadu obětí mezi křesťany Přinejmenším 65 mrtvých a více než 280 zraněných si dnes vyžádal útok sebevražedného atentátníka ve městě Láhaur na severovýchodě Pákistánu. S odvoláním na představitele vlády provincie Paňdžáb pro zdravotnictví o tom informovala agentura Reuters. K útoku se přihlásilo islamistické hnutí Taliban. Mezi oběťmi prý může být řada křesťanů, kteří slavili Velikonoce. České ministerstvo zahraničí útok na twitteru odsoudilo.

Ze světa

František ve svém velikonočním poselství vyzval svět k míru, milosrdenství a vzájemnému respektu

ČTK / 27. 3. 2016 14:52

František ve svém  velikonočním poselství vyzval svět k míru, milosrdenství a vzájemnému respektu Papež František dnes ve svém tradičním velikonočním poselství vyzval svět k míru, milosrdenství a vzájemnému respektu. Krátce před požehnáním Městu a světu (Urbi et orbi) na Svatopetrském náměstí se přimlouval za poskytnutí pomoci imigrantům, vyslovil se pro urovnání konfliktů v Sýrii i v dalších zemích a odmítl teroristické útoky, z nichž nejnovější tento týden zasáhly Brusel. Vše proběhlo za mimořádných bezpečnostních opatření.

Ze světa

František při velikonoční vigilii: bez Zmrtvýchvstalého bychom byli jen mezinárodní strukturou

čtk/redakce / 27. 3. 2016 0:20

František při velikonoční vigilii: bez Zmrtvýchvstalého bychom byli jen mezinárodní strukturou Papež František dnes za přítomnosti tisíců věřících odsloužil v bazilice svatého Petra velikonoční vigilii a pokřtil dvanáct lidí ze šesti zemí světa. Dnešní bohoslužba připomíná křesťanům zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Papež ve svém kázání vyzval věřící, aby nenechali "temnotu a strach" ovládat jejich srdce.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)