Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zeman: Církev by měla dávat peníze na opravu kulturních památek

Domácí zpravodajství

Zeman: Církev by měla dávat peníze na opravu kulturních památek

ČTK / 27. 1. 2016 17:37

Církev by měla podle prezidenta Miloše Zemana finančně přispívat na opravu některých kulturních památek. Hlava státu to dnes řekla při návštěvě Břeclavska. Jako příklad jmenoval zámek v Moravském Krumlově, kde bývalo dlouhá léta vystaveno dílo malíře Alfonse Muchy Slovanská epopej. Část zámku ale chátrá.

Ze světa

I podle Merkelové v Německu narůstá antisemitismus. V Berlíně pak otevřela výstavu umění holokaustu

ZTIS / 27. 1. 2016 17:09

I podle Merkelové v Německu narůstá antisemitismus. V Berlíně pak otevřela výstavu umění holokaustu Před vzrůstajícím antisemitismem v Německu varovali  židovští lídři a také samotná kancléřka Angela Merkelová. Ta vyzvala k „intenzivnímu“ boji proti antisemitismu a dodala, že je potřeba bdělosti hlavně v případě jednání s lidmi pocházejícími ze zemí, kde „je rozšířený antisemitismus a nenávist k Izraeli.“

Ze světa

František: Prosme za odpuštění hříchu rozdělení křesťanů

cirkev.cz / 26. 1. 2016 18:03

František: Prosme za odpuštění hříchu rozdělení křesťanů Při pondělních nešporách v závěru Týdne modliteb za jednotu křesťanů poprosil papež František o odpuštění hříchu rozdělení Kristových následovníků. Nejednota je podle něj otevřenou ránou na Kristově těle.

Domácí zpravodajství

STEM: Mezi zahraničními osobnostmi vítězí u Čechů papež

ČTK / 26. 1. 2016 17:52

STEM: Mezi zahraničními osobnostmi vítězí u Čechů papež Ze zahraničních osobností vnímají Češi nejpříznivěji papeže Františka a slovenského premiéra Roberta Fica. Dobře si vede také britský premiér David Cameron. Uvedla to agentura STEM. Od posledního průzkumu v roce 2013 si výrazně pohoršila německá kancléřka Angela Merkelová.

Ze světa

Papež František navštíví Švédsko u příležitosti výročí reformace

Vlastní zpráva / 25. 1. 2016 14:06

Papež František navštíví Švédsko u příležitosti výročí reformace Papež František navštíví 31. října letošního roku  švédské město Lund. Tato historická návštěva se uskuteční u příležitosti společné oslavy 500. výročí reformace. Půjde o první návštěvu papeže ve Švedsku od cesty Jana Pavla II. v roce 1989,  uvádí oficiální stránky švédské luterské církve.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 80)