Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Radikálové z IS zničili v Iráku klášter ze 6. století

Ze světa

Radikálové z IS zničili v Iráku klášter ze 6. století

ČTK / 20. 1. 2016 13:09

 Radikálové z Islámského státu (IS) zničili nejstarší křesťanský klášter v Iráku. Ze satelitních snímků je patrné, že klášter svatého Eliáše pocházející ze 6. století je v troskách.

Domácí zpravodajství

Duka vyzval vládu k rychlému vracení zabavené půdy zemědělcům

ČTK / 19. 1. 2016 22:26

Duka vyzval vládu k rychlému vracení zabavené půdy zemědělcům Předseda České biskupské konference (ČBK) kardinál Dominik Duka vyzval vládu k bezodkladnému vracení půdy drobným zemědělcům. Podle něj je neúctou k předkům a jejich potomkům, že majetek zabavený jednotnými zemědělskými družstvy (JZD) ještě nebyl vrácen.

Domácí zpravodajství

V Praze byl odhalen nový pomník Janu Palachovi a jeho matce

Vlastní zpráva / 18. 1. 2016 22:29

V Praze byl odhalen nový pomník Janu Palachovi a jeho matce Více jak stovka lidí v sobotu přihlížela odhalení pomníku Jana Palacha a jeho matky na Alšově nábřeží v Praze. Podle iDNES.cz se ceremoniálu zúčastnila dcera autora skulptur Johna Hejduka Renata, velvyslanci Spojených států a Izraele Andrew Schapiro a Gary Koren, pražská primátorka Andriana Krnáčová (ANO), kardinál Dominik Duka a další čestní hosté.

Ze světa

Papež František navštívil hlavní římskou synagogu, dostane i pozvání do mešity

ČBK, ČTK / 18. 1. 2016 19:28

Papež František navštívil hlavní římskou synagogu, dostane i pozvání do mešity V neděli 17. ledna  navštívil papež František hlavní římskou synagogu. Ve svém projevu zdůraznil židovské kořeny křesťanství a společné poslání katolíků a židů předávat úctu k životu. Papež se také setkal s těmi, kdo přežili holokaust, a uctil oběti deportací do koncentračních táborů.

Ze světa

Italský soud osvobodil kněze v případu praní špinavých peněz

ČTK / 18. 1. 2016 18:27

Italský soud osvobodil kněze v případu praní špinavých peněz Italský soud dnes osvobodil bývalého vysokého úředníka Vatikánu, kněze Nunzia Scarana, v případu týkajícím se korupce a praní špinavých peněz. Stejný soud mu ale zároveň udělil dvouletý podmíněný trest vězení za pomluvu. Informovala o tom agentura ANSA.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)