Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zásadní verdikt: Madona z Veveří patří církvi

Domácí zpravodajství

Zásadní verdikt: Madona z Veveří patří církvi

ČTK / 8. 12. 2015 15:50

Národní galerie (NG) musí vydat církvi obraz Madony z Veveří. Rozhodl o tom dnes pravomocně pražský městský soud, který zamítl odvolání galerie. Potvrdil tak původní rozsudek, jenž vyhověl žalobě římskokatolické církve, která chce vzácnou středověkou památku získat.

Ze světa

Papež ve Vatikánu zahájí Svatý rok milosrdenství

ČTK / 8. 12. 2015 6:23

Papež ve Vatikánu zahájí Svatý rok milosrdenství Papež František dnes ve Vatikánu slavnostně zahájí mimořádný Svatý rok, který má věřícím po celém světě přinést odpuštění za spáchané hříchy a otevřít církev i lidem mimo ni. Svatý rok, první od roku 2000, má být ve znamení milosrdenství.

Ze světa

Ve Vatikánu pokračoval soud kvůli úniku informací

ČTK / 7. 12. 2015 16:56

Ve Vatikánu pokračoval soud kvůli úniku informací Vatikánský soud, který projednává případ úniku informací o údajném zneužívání financí ve Vatikánu, se při dnešním jednání nemohl věnovat zamýšlenému výslechu prvního z pěti obžalovaných. Místo toho se zabýval řadou námitek a návrhů.

Domácí zpravodajství

Poslední rozloučení se saleziánem Antonínem Nevolou se konají v Plzni, Praze a ve Fryštáku

Apha /redakce / 7. 12. 2015 15:23

Poslední rozloučení se saleziánem Antonínem Nevolou se konají v Plzni, Praze a ve Fryštáku V pátek 27. listopadu 2015 zemřel ve věku 48 let po krátké závažné nemoci kněz aředitel Salesiánského střediska mládeže v Praze-Kobylisích, později v Plzni  Antonín Nevola. Poslední rozloučení se konají dnes v 16.30 hodin v Plzni v kostele sv. Martina a Prokopa - pro farnost, Salesiánské středisko a přátele z Plzně (celebruje biskup František Radkovský), v úterý 8. prosince  v 18.30 hodin v Praze-Kobylisích v kostele sv. Terezie - pro salesiánskou rodinu (celebruje biskup Karel Herbst) a ve středu 9. prosince  v 14.00 hodin ve Fryštáku v kostele sv. Mikuláše.

Domácí zpravodajství

Židům začaly osmidenní svátky Chanuka

ČTK / 7. 12. 2015 9:33

Židům začaly osmidenní svátky Chanuka Se západem slunce včera začal osmidenní židovský svátek světel Chanuka. Je spojený s postupným zapalováním svíček na osmiramenném svícnu, které symbolizují víru ve vítězství dobra nad zlem, svobody nad útlakem a poznání nad nevědomostí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)