Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Političky CDU/CSU chtějí v Německu prosadit zákaz burek

Ze světa

Političky CDU/CSU chtějí v Německu prosadit zákaz burek

ČTK / 1. 12. 2015 8:21

Političky německé konzervativní unie CDU/CSU chtějí prosadit zákaz nošení burky a nikábu, tedy muslimských oděvů, které zahalují ženám celý obličej. Podle nich zakrývání obličeje nepatří do západní kultury a znemožňuje rovnoprávné postavení mužů a žen. Podporu pro zákaz už dali najevo i někteří představitelé sociální demokracie (SPD).

Ze světa

Slovensko dobrovolně přijme 149 křesťanů z Iráku

ČTK / 1. 12. 2015 7:55

Slovensko dobrovolně přijme 149 křesťanů z Iráku Slovensko na dobrovolném principu přijme 149 asyrských křesťanů z Iráku, kterým podle slovenského ministra vnitra Roberta Kaliňáka hrozí pronásledování ze strany radikálního hnutí Islámský stát. Do země migranti přijedou v nejbližších dnech.

Domácí zpravodajství

Stát vydal maltézským rytířům část lukrativních pozemků na okraji Prahy

ČTK / 30. 11. 2015 19:34

Stát vydal maltézským rytířům část lukrativních pozemků na okraji Prahy Stát vydal v rámci majetkového vyrovnání s církvemi řádu maltézských rytířů část pozemků v pražské městské části Březiněves včetně ploch, na kterých obec plánuje stavět třeba školu. Státní pozemkový úřad (SPÚ) ale také další pozemky v obci kvůli tomu, že jsou zastavěné či se na nich plánuje stavba Pražského silničního okruhu, odmítl vydat

Výběr Christnetu

Prosíme podpořte provoz redakce Magazínu Christnet.cz

Vlastní zpráva / 30. 11. 2015 12:56

Prosíme podpořte provoz redakce Magazínu Christnet.cz Prosíme podpořte provoz redakce Magazínu Christnet.cz prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků. 

Ze světa

Účastníci klimatické konference v Paříži zahájili jednání uctěním obětí atentátů

ČTK / 30. 11. 2015 12:19

Účastníci klimatické konference v Paříži zahájili jednání uctěním obětí atentátů Minutou ticha za oběti nedávných atentátů začala dnes ve francouzské metropoli klimatická konference, jejímž cílem je klíčová dohoda o snižování emisí skleníkových plynů. Účastníci konference si na výzvu generálního tajemníka OSN Pan Ki-muna připomněli více než dvě stovky obětí útoků v Paříži, Bejrútu, Bamaku, Tunisu a Bagdádu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)