Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
NADĚJE pomáhá lidem v nouzi už 25 let

Domácí zpravodajství

NADĚJE pomáhá lidem v nouzi už 25 let

redakce / 30. 9. 2015 21:02

NADĚJE vznikla před 25 lety skrze pomoc uprchlíkům. "Dnes pomáháme po celé republice ve čtyřech oblastech: lidem ve stáří, lidem bez domova, lidem handicapovaným i ohroženým dětem a mládeži. Nepracujeme primárně s uprchlíky ani s žadateli o azyl, nicméně pomoc uprchlíkům je pro nás v současné situaci samozřejmostí,“ řekl ředitel neziskové organizace Jan Vaněček.

Domácí zpravodajství

Na svatováclavskou pouť dorazily tisíce lidí. Zanechte žabomyších sporů, vyzval Duka

ČTK / 28. 9. 2015 12:30

Na svatováclavskou pouť dorazily tisíce lidí. Zanechte žabomyších sporů, vyzval Duka Tisíce lidí dnes dorazily na Národní svatováclavskou pouť do Staré Boleslavi, kde byl před 1080 lety zavražděn kníže Václav. Odkaz světce a patrona země si připomněly davy poutníků na Mariánském náměstí při tradiční poutní mši. Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka na shromáždění vyzval v souvislosti s uprchlickou krizí k tomu, aby lidé v rozumné věcnosti a soucitu usilovali o nastolení míru.

Domácí zpravodajství

V Praze se uskuteční shromáždění za náboženskou svobodu a solidaritu s pronásledovanými křesťany

Vlastní zpráva / 27. 9. 2015 22:47

V Praze se uskuteční shromáždění za náboženskou svobodu a solidaritu s pronásledovanými křesťany Organizace Křesťanská mezinárodní solidarita (CSI) chce apelovat na občany, křesťany i představitele církví a veřejného života aby pamatovali na pronásledované křesťany. Svolává proto Shromáždění za náboženskou svobodu a solidaritu pronásledovanými křesťany – Už nemůžeme mlčet. To se uskuteční v Praze na Hradčanském náměstí, ve středu 14. října od 17 hodin. Záštitu nad shromážděním převzal biskup Václav Malý.

Ze světa

Papež v USA: Uvítání Obamou, ovace v Kongresu, dnes OSN

ČTK/red. / 25. 9. 2015 7:14

Papež v USA: Uvítání Obamou, ovace v Kongresu, dnes OSN Deset tisíc nadšených věřících, turistů a zvědavců ve středu v centru Washingtonu vítalo papeže Františka, který přijel do Bílého domu za prezidentem Barackem Obamou. Pontifik dorazil neokázalým automobilem Fiat, který si sám pro cestu po městě vybral.

Domácí zpravodajství

Lidé mohou nabízet pomoc pro uprchlíky, Charita spustila on-line registrační databázi

Charita ČR / 24. 9. 2015 13:14

Lidé mohou nabízet pomoc pro uprchlíky, Charita spustila on-line registrační databázi Charita ČR dnes zahájila provoz elektronické databáze, díky níž je možné prostřednictvím jednoduchého formuláře nabídnout různorodou pomoc uprchlíkům. Impulzem k jejímu vytvoření bylo Prohlášení předsedy a místopředsedy České biskupské konference (ČBK), vydané v reakci na výzvu papeže Františka k solidaritě a pomoci migrantům z neděle 6. září 2015.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)