Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V nově obnovené synagoze v Krnově zazněly skladby sefardských Židů

Kultura

V nově obnovené synagoze v Krnově zazněly skladby sefardských Židů

Deník.cz / wikipedie / 6. 6. 2015 17:24

V Krnově ve vyprodaném sále synagogy zazněly v rámci mezinárodního festivalu Janáčkův máj skladby sefardských Židů, které se ve střední Evropě vůbec nehrají, uvádí regionální vydání Deníku.cz. Synagoga je jednou z mála v regionu, která byla uchráněna před zničením v době nacistické okupace, díky odvaze sudetského Němce.

Ze světa

Papež v Sarajevu upozornil na "ovzduší války" ve světě

ČTK / 6. 6. 2015 16:32

Papež v Sarajevu upozornil na Papež František při dnešní bohoslužbě v Sarajevu řekl, že ve světě "cítí ovzduší války" a v této souvislosti odsoudil ty, kteří toto klima úmyslně udržují. Jeho bohoslužby na olympijském stadionu v bosenské metropoli se zúčastnilo na 65.000 lidí. František přiletěl ráno do Sarajeva na jednodenní návštěvu.

Domácí zpravodajství

Sobotka v Táboře: Lidé se k Husovi upínali v klíčových momentech dějin

ČTK / 5. 6. 2015 21:31

Sobotka v Táboře: Lidé se k Husovi upínali v klíčových momentech dějin K principům a myšlenkám Jana Husa se podle předsedy vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD) lidé vždy upínali ve zlomových okamžicích československých dějin. Premiér to řekl v Táboře na dnešním zahájení výstavy Jan Hus, která má připomenout 600. výročí úmrtí jihočeského kazatele.

Domácí zpravodajství

Italský tenorista a velký koncert v Lucerně zakončí Dny víry

apha.cz / 4. 6. 2015 19:27

Italský tenorista a velký koncert v Lucerně zakončí Dny víry Již šest dní probíhá v Praze velký křesťanský festival nazvaný "Dny víry". Na jeho závěr chystají organizátoři pět koncertů. Zájemci se mohou 5. června 2015 od 19.15 hodin v kostele Panny Marie Sněžné těšit na koncert mladého františkána bratra Alessandra nebo v tentýž den od 18.00 hodin v pražské Lucerně na britského hudebníka Martina Smithe.

Domácí zpravodajství

Piaristický kostel v Litomyšli bude mít světelný oltářní stůl

ČTK / 4. 6. 2015 14:13

Piaristický kostel v Litomyšli bude mít světelný oltářní stůl Světelné výtvarné dílo v barokním kostele Nalezení svatého Kříže v Litomyšli na Svitavsku bude příští pátek kompletní. Loni instalovaný sloup s odraznou plochou doplní skleněný oltářní stůl s křížem. Autorem děl jsou výtvarníci Václav Cígler a Michal Motyčka.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)