Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Za účasti tisíců Němců i českých věřících probíhá ve Stuttgartu Kirchentag

Ze světa

Za účasti tisíců Němců i českých věřících probíhá ve Stuttgartu Kirchentag

e-cirkev/redakce / 3. 6. 2015 11:59

Mezinárodní setkání křesťanů tzv. Kirchentag se koná ve Stuttgartu od 3. do 7. června. Letošním motto je „ať moudrost vejde do našeho srdce“ (Žalm 90, 12). Kichentagu se účastí i zástupci českých církví,  např. synodní senior Českobratrské církve evangelické Joel Ruml a synodní kurátorka Lia Valková. Na místo dnes také dorazily dva autobusy se skupinou věřících z Čech, které vypravila Ekumenická rada církví.

Kultura

Na výstavě k Husovi bude i 650 kg vážící vápencová stéla

ČTK / 3. 6. 2015 0:05

Na výstavě k Husovi bude i 650 kg vážící vápencová stéla Na osobnost Jana Husa, od jehož upálení letos uplyne 600 let, je zaměřená výstava Quodlibet. V Pojizerské galerii semilského muzea začne v pátek. Částečně bude pojatá jako středověká disputace a bude na ní i 650 kilogramů vážící vápencová stéla.

Domácí zpravodajství

Noc kostelů v pražské arcidiecézi i v Brně zaznamenala přes sto tisíc návštěv

apha.cz/ČTK / 2. 6. 2015 8:08

Noc kostelů v pražské arcidiecézi i v Brně zaznamenala přes sto tisíc návštěv Křesťanské farnosti a sbory letos opět otevřely své kostely zájemcům o křesťanství, sakrální architekturu, či jiné duchovní umění. Letošní Noc kostelů, která se konala 29. května, zaznamenala v pražské arcidiecézi 105 300  návštěvníků.

Domácí zpravodajství

Pražský pomník Jana Husa je po rekonstrukci, slavnosti se zúčastní Sobotka

ČTK / 2. 6. 2015 7:04

Pražský pomník Jana Husa je po rekonstrukci, slavnosti se zúčastní Sobotka Pamětní schránka s dokumenty upomínající na dnešní dny bude dnes vložena do útrob pomníku Jana Husa na Staroměstském náměstí. Po několika letech je dokončeno restaurování a opravy monumentálního sousoší. Dnešního setkání se kromě zástupců Prahy a Husova rodného Husince zúčastní i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Domácí zpravodajství

Vatikán hájí kuriálního kardinála Pella vůči kritice

ČTK / 1. 6. 2015 18:12

Vatikán hájí kuriálního kardinála Pella vůči kritice Člen papežské komise pro ochranu nezletilých v rozhovoru s australskou televizí ostře kritizoval šéfa vatikánských financí, australského kardinála George Pella, za jeho "hanebný" přístup k případům sexuálního zneužívání dětí kněžími. Podle Pella jsou ale obvinění z úst Petera Saunderse nepravdivá a zavádějící; za kardinála se jednoznačně postavil i Vatikán.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)