Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Praze dnes začíná mezinárodní husovská konference

Domácí zpravodajství

V Praze dnes začíná mezinárodní husovská konference

ČTK / 27. 5. 2015 9:08

Na vznik a formování obrazu osobnosti Jana Husa, jeho života a odkazu jeho díla napříč dějinami se zaměří třídenní mezinárodní konference, která dnes začíná v Clam-Gallasově paláci v Praze. S příspěvkem na ní vystoupí na čtyři desítky odborníků.

Domácí zpravodajství

Páteční Noc kostelů předznamená Dny víry

ČTK / 26. 5. 2015 18:00

Páteční Noc kostelů předznamená Dny víry V Praze se budou poprvé pořádat Dny víry. Největší ekumenický projekt za posledních 25 let, který se v Praze uskuteční, nabídne mezi 30. květnem a 6. červnem více než tři stovky akcí na téměř 80 místech. Noc kostelů bude Dnům víry předcházet, po celé zemi se uskuteční 29. května.

Domácí zpravodajství

Již pátým rokem se vydají poutníci po cestě Mistra Jana Husa z Krakovce do Kostnice

Vlastní zpráva / 26. 5. 2015 10:14

Již pátým rokem se vydají poutníci po cestě Mistra Jana Husa z Krakovce do Kostnice Již pátým rokem se po cestě Mistra Jana Husa vydává organizovaná skupina poutníků z hradu Krakovce do Kostnice.  Někdo se přidá jen na kus cesty nebo na pár dnů. Každý rok se pouť o kousek prodlužuje a tentokrát nejvytrvalejší poutníci plánují ujít úsek celý – až do Kostnice. Poutníky doprovází středověký povoz s koňmi, kam lze složit své věci a jít nalehko. Z Krakovce se chtějí vydat 4. 7. a příchod do Kostnice je naplánován na poslední den v červenci.

Domácí zpravodajství

Kniha Základy tauhídu podle schválené vládní zprávy hlásá nenávist

ČTK / 26. 5. 2015 8:55

Kniha Základy tauhídu podle schválené vládní zprávy hlásá nenávist Kniha Základy tauhídu - Islámský koncept boha od Bilala Philipse propaguje salafijský směr islámu, který hlásá netoleranci a nenávist k jiným náboženstvím. Uvádí to výroční zpráva o extremismu, kterou včera schválila vláda. 

Domácí zpravodajství

Soukromé a církevní školy dostanou peníze na vyšší mzdy

ČTK / 25. 5. 2015 20:26

Soukromé a církevní školy dostanou peníze na vyšší mzdy Soukromé a církevní školy dostanou 58,5 milionu korun na navýšení mezd svým učitelům o 3,5 procenta. Rozhodla o tom dnes vláda, jak na Twitteru informoval vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL).

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)