Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Olomoucká arcidiecézní charita sbírku pro Ukrajinu rozšiřuje i o mobilní kamna

Domácí zpravodajství

Olomoucká arcidiecézní charita sbírku pro Ukrajinu rozšiřuje i o mobilní kamna

ČTK / 6. 12. 2022 17:05

Olomoucká Arcidiecézní charita (ACHO) rozšířila svou sbírku na generátory pro Ukrajinu také o dary na pořízení mobilních propan-butanových kamen. Důvodem rozšíření pomoci je blížící se zima a potřeba rychlé pomoci lidem, kterým život na Ukrajině ztrpčují stále se opakující dlouhodobé výpadky elektřiny a nefunkční zdroje tepla.

Ze světa

Katolíci v Kongu protestují proti bojům s povstalci, kteří měli dostat miliardy od EU a USA

ČTK / 6. 12. 2022 17:01

Katolíci v Kongu protestují proti bojům s povstalci, kteří měli dostat miliardy od EU a USA Desítky tisíc křesťanů vyšly v neděli do ulic velkých měst Konžské demokratické republiky na protest proti násilí a bojům na východě země, kde se střetává povstalecká skupina M23 s konžskou armádou. Konžská katolická biskupská konference odsoudila také údajnou podporu skupiny M23 ze strany Rwandy a "pokrytectví mezinárodního společenství", které finančně podpořilo rwandské jednotky.

Ze světa

Ukrajina uvalila sankce na duchovní, kteří podporovali ruskou invazi

ČTK / 6. 12. 2022 16:55

Ukrajina uvalila sankce na duchovní, kteří podporovali ruskou invazi Ukrajinské úřady uvalily sankce na deset vysoce postavených duchovních napojených na ukrajinskou pravoslavnou církev moskevského patriarchátu. Ti podle nich souhlasili se spoluprací s ruskými okupačními orgány nebo ospravedlňovali invazi. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na ukrajinské bezpečnostní služby.

Ze světa

V Římě rozsvítili vánoční strom a odhalili betlém. Italská církev se také vrací k pozdravení pokoje

ČTK / 3. 12. 2022 22:04

V Římě rozsvítili vánoční strom a odhalili betlém. Italská církev se také vrací k pozdravení pokoje Ve Vatikánu dnes oficiálně rozsvítili vánoční strom. Svatý stolec získal 30 metrů vysokou jedli darem od malé horské vesnice Rosello v regionu Abruzzo. Během ceremonie na Svatopetrském náměstí byly rovněž odhaleny osvícené jesličky. Italská katolická církev dnes také oznámila, že v rámci uvolnění opatření proti šíření koronaviru znovu zavede podávání rukou při pozdravení pokoje.

Ze světa

Papež pojede v lednu na návštěvu Konga a Jižního Súdánu, kde se setká i s arcibiskupem Welbym

ČTK, red. / 3. 12. 2022 1:25

Papež pojede v lednu na návštěvu Konga a Jižního Súdánu, kde se setká i s arcibiskupem Welbym Papež František navštíví začátkem roku Kongo a Jižní Súdán. Jde o odloženou cestu, která se měla uskutečnit letos v červenci, ale kvůli zdravotním problémům papeže ji Vatikán  zrušil. František zahájí cestu 31. ledna v Kongu, kde stráví tři dny, pak odcestuje do Jižního Súdánu, kde bude do 5. února. V jihosúdánské metropoli Džubě se k papežovi připojí arcibiskup canterburský Justin Welby a vysoký představitel Skotské církve Iain Greenshields.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)