Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež přirovnal válku na Ukrajině ke stalinskému hladomoru

Ze světa

Papež přirovnal válku na Ukrajině ke stalinskému hladomoru

Vlastní zpráva / 26. 11. 2022 23:20

Papež František přirovnal tento týden válku na Ukrajině ke genocidě, při níž za sovětského vůdce Josifa Stalina ve 30. letech minulého století zahynuly miliony Ukrajinců. Výročí si u příležitosti 90. výročí v tyto dny přtipomíná i celá Ukrajina. 

Ze světa

Katolická církev v Německu nebude brát zřetel na původ, pohlaví či sexuální identitu zaměstnanců

Vlastní zpráva / 24. 11. 2022 12:13

Katolická církev v Německu nebude brát zřetel na původ, pohlaví či sexuální identitu zaměstnanců Svaz diecézí Německa se 22. listopadu podle portálu katholisch.de dohodl na změnách v církevním pracovním právu. Nové Zásady sice neuspokojují zástupce všech organizací sdružujících osoby LGBT+, znamenají však významný posun ve formulaci, která už nepřipouští diskriminaci z důvodu “sexuální orientace a životní formy”, což znamená, že církevní zaměstnavatelé se zavazují respektovat soukromí svých zaměstnanců.

Ze světa

Ukrajinská tajná služba tvrdí, že v kyjevském klášteře našla podezřelé Rusy

ČTK / 24. 11. 2022 0:09

Ukrajinská tajná služba tvrdí, že v kyjevském klášteře našla podezřelé Rusy Agenti ukrajinské tajné služby SBU narazili při úterní prohlídce ve slavném kyjevském klášteře Kyjevskopečerská lávra na podezřelé občany Ruska, ruskou propagandistickou literaturu a obnosy peněz v různých měnách.

Domácí zpravodajství

Ekumenická rada církví vyzývá k pomoci Ukrajině před blížící se zimou

ERC, red. / 23. 11. 2022 9:56

Ekumenická rada církví vyzývá k pomoci Ukrajině před blížící se zimou Valné shromáždění Ekumenické rady církví v ČR se na svém jednání v úterý 22. 11. usneslo na prohlášení, ve kterém mimojiné odsuzuje ruskou agresi a vyjadřuje svou blízkost lidu Ukrajiny. Rada zdůraznila potřeby ukrajinských uprchlíků, kteří k nám přišli a přicházejí. Zejména v zimním období je možné, že v důsledku ruských zločinných útoků proti civilní infrastruktuře budeme svědky další vlny příchozích. Církve proto chtějí být připraveny pomáhat.

Ze světa

Papež odvolal vedení celosvětové katolické charity, řízením pověřil správce

ČTK / 23. 11. 2022 9:42

Papež odvolal vedení celosvětové katolické charity, řízením pověřil správce Papež František v úterý odvolal celé vedení římskokatolické charitativní organizace Caritas Internationalis a jejím řízením dočasně pověřil správce. Důvodem jsou nedostatky ve vedení organizace, v žádném případě ale nejde o špatnou správu financí ani nevhodné sexuální chování, uvedl Vatikán.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)