Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež vyzval ke zlepšení k přístupu ke zdravotní péči

Ze světa

Papež vyzval ke zlepšení k přístupu ke zdravotní péči

Vlastní zpráva / 7. 4. 2022 13:15

Papež František se 4. dubna obrátil na své krajany, na církev a světové společenství s poselstvím o nutnosti „osobní zdravotní péče“. Zkušenost ze zemí, které od r. 2013 navštívil, ho inspirovala k výzvě, aby křesťané různých profesí, nejen lékaři a zdravotníci, vytvářeli živou síť osobně orientované lékařské péče pro ty, kteří na ni ve své zemi nedosáhnou.

Ze světa

Na 4000 lidí v tureckém městě přivítalo ramadán jídlem u kilometrové řady stolů

ČTK / 7. 4. 2022 13:09

Na 4000 lidí v tureckém městě přivítalo ramadán jídlem u kilometrové řady stolů Na 4000 lidí v neděli večer usedlo u společného "stolu" v tureckém městě Tekirdag, aby oslavilo příchod muslimského postního měsíce ramadánu. Kilometr dlouhou řadu stolů na promenádě v tomto přístavním městě na severozápadě Turecka stavěli dobrovolníci celý den.

Ze světa

Papež vyzval k zastavení masakrů na Ukrajině, rozvinul přitom ukrajinskou vlajku

ČTK, red. / 7. 4. 2022 1:03

Papež vyzval k zastavení masakrů na Ukrajině, rozvinul přitom ukrajinskou vlajku Papež František při středeční generální audienci opět vyzval k ukončení války na Ukrajině a k zastavení masakrů, jaký se stal v Buči u Kyjeva. František přitom rozvinula ukrajinskou vlajku, kterou mu přivezli přímo z Buče, informovala televize Rai. Papež podle ní také kritizoval neschopnost OSN v této válce.

Ze světa

Vatikán považuje cestu papeže do Kyjeva za obtížnou. Možná je spíše návštěva Polska

ČTK, red. / 5. 4. 2022 12:07

Vatikán považuje cestu papeže do Kyjeva za obtížnou. Možná je spíše návštěva Polska Vatikánská diplomacie považuje v tuto chvíli cestu papeže Františka na Ukrajinu za "velmi obtížnou" a pracuje spíše na možné návštěvě hlavy katolické církve v Polsku. Informovala o tom v pondělí argentinská Papež by se mohl také setkat s moskevským patriarchou Kirillem.

Výběr Christnetu

Každá koruna pomáhá! Děkujeme za podporu provozu portálu Christnet.eu

Vlastní zpráva / 5. 4. 2022 9:25

Každá koruna pomáhá! Děkujeme za podporu provozu portálu Christnet.eu Prosíme podpořte činnost redakce finančním darem, jakkákoliv částka je pro budoucnost projektu důležitá. I nadále chceme vytvářet nezávislé zpravodajství a publicistiku. Aktuálně musíme uhradit fakturu za zpracování účetnictví a daňového přiznání za minulý rok.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)