Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Moskevský patriarcha Kirill kázal proti „silám zla“, Bartoloměj vyzval k míru

Ze světa

Moskevský patriarcha Kirill kázal proti „silám zla“, Bartoloměj vyzval k míru

ČTK, red. / 27. 2. 2022 16:00

Moskevský patriarcha Kirill, který stojí v čele ruské pravoslavné církve, dnes označil za „síly zla“ oponenty Moskevského patriarchátu na Ukrajině. „Bože nedej, aby současná politická situace na Ukrajině, v naší bratrské a blízké zemi, byla využita tak, že síly zla převáží,“ řekl Kirill. Podporu ukrajinské pravoslavné církvi a Ukrajincům pak vyjádřil konstantinopolský patriarcha Bartoloměj, který rovněž vyzval k ukončení války.

Ze světa

Ukrajinský prezident Zelenskyj telefonoval s papežem Františkem

Vlastní zpráva / 26. 2. 2022 20:26

Ukrajinský prezident Zelenskyj telefonoval s papežem Františkem Papež František dnes telefonicky hovořil s prezidentem Ukrajiny Volodymyrem Zelenskyjim. Nejvyšší představitel římskokatolické církve vyjádřil hlubokou lítost nad tragickými událostmi, které se v současné době odehrávají.

Ze světa

Papež František se vydal na ruskou ambasádu. Jde o bezprecedentní diplomatický krok

Aktualne.cz, ČTK / 25. 2. 2022 13:58

Papež František se vydal na ruskou ambasádu. Jde o bezprecedentní diplomatický krok Papež František se v pátek vydal na ruskou ambasádu u Svatého stolce (Vatikánu), aby moskevskému velvyslanci vyjádřil znepokojení nad invazí na Ukrajinu. Podle serveru Aktuálně.cz se jedná se o bezprecedentní odklon od diplomatického protokolu.

Domácí zpravodajství

Ukrajinci se v Praze modlili za mír ve své vlasti, v kostele byly celé rodiny

ČTK, red. / 25. 2. 2022 0:25

Ukrajinci se v Praze modlili za mír ve své vlasti, v kostele byly celé rodiny Věřící především z řad Ukrajinců žijících v Praze dnes zcela zaplnili kostel sv. Klimenta poblíž Karlova mostu. V chrámu, kde se scházejí řeckokatoličtí věřící, se všichni modlili za mír ve své vlasti. Lidé v pražském kostele zaplnili všechny lavice, další se vkleče modlili v zadní části chrámu na podlaze, mnozí přišli i s dětmi.

Domácí zpravodajství

Církve nabízejí přístřeší uprchlíkům a vyhlašují sbírky na pomoc napadené Ukrajině

ČTK, red. / 24. 2. 2022 23:42

Církve nabízejí přístřeší uprchlíkům a vyhlašují sbírky na pomoc napadené Ukrajině Ruská armáda dnes ráno zahájila útok na Ukrajinu. Katoličtí biskupové odsoudili ruskou agresi na Ukrajinu a vyjadřili svou plnou podporu napadané zemi. K modlitbám i pomoci Ukrajině dnes vyzvala také Ekumenická rada církví. Evangelická církev vyzvala své farní sbory k tomu, aby daly najevo svou připravenost k případnému poskytnutí přístřeší válečným uprchlíkům.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)