Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Halík se ohradil proti Zemanovu tvrzení, že přál prezidentovi smrt

Domácí zpravodajství

Halík se ohradil proti Zemanovu tvrzení, že přál prezidentovi smrt

ČTK/red / 5. 11. 2021 21:01

Katolický kněz Tomáš Halík se ohradil proti dnešnímu výroku prezidenta Miloše Zemana, že přál prezidentovi smrt. Žalovat prezidenta ale kvůli výroku nechce. Zeman je už asi čtyři týdny v nemocnici. V dnešním telefonickém rozhovoru pro rozhlasovou stanici Frekvence 1 prezident prohlásil, že Halík o něm řekl, že by neměl žít.

Ze světa

Opozice v Řecku kritizuje vládu za vstřícnost k církvi v době nové vlny epidemie

ČTK / 4. 11. 2021 0:40

Opozice v Řecku kritizuje vládu za vstřícnost k církvi v době nové vlny epidemie Počet nových případů koronaviru se v Řecku drží druhým dnem nad 6000, což patří k nejvyšším údajům od začátku epidemie.  Nenaočkovaní lidé se budou muset od soboty prokazovat negativním testem při vstupu do míst, kde to doteď nebylo nutné.  V seznamu míst chybí kostely, což velmi kritizovala levicová opozice.

Domácí zpravodajství

Pravoslavná církev dostala výpověď z krypty na Olšanech

ČTK / 2. 11. 2021 21:39

Pravoslavná církev dostala výpověď z krypty na Olšanech Správa pražských hřbitovů vypověděla pravoslavné církvi smlouvu o užívání krypty na Olšanských hřbitovech v Praze. Podle správy církev kryptu, která je kulturní památkou, poškozovala a udělala si z ní sklad. Zástupci církve výpověď odmítli jako politické rozhodnutí. 

Domácí zpravodajství

Setkání liturgické iniciativy bude věnováno novému evangelickému zpěvníku a společné modlitbě

Vlastní zpráva / 31. 10. 2021 22:46

Setkání liturgické iniciativy bude věnováno novému evangelickému zpěvníku a společné modlitbě Nový evangelický zpěvník bude tématem setkání evangelické liturgické iniciativy ve Dvoře Králové. Setkání se uskuteční ve čtvrtek 4. listopadu od 18h na faře Českobratrské církve evangelické, kdy bude po nešporní modlitbě i hlavní přednáška faráře a člena zpěvníkové komise Daniela Hellera. Svůj nový zpěvník evangelická církev vydá koncem tohoto roku po řadě let příprav.

Ze světa

Papež vyzval k přijetí účinných řešení na ochranu klimatu. Do Glasgow pojede kardinál Parolin

ČTK / 31. 10. 2021 20:33

Papež vyzval k přijetí  účinných řešení na ochranu klimatu. Do Glasgow pojede kardinál Parolin Papež František před zahájením klimatické konference COP26 v Glasgow vyzval světové politiky, aby nalezli účinná řešení klimatických změn.  Cílem podle něj je nabídnout "konkrétní naději" budoucím generacím. František naopak varoval před ochranářstvím a izolacionismem.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)