Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
ČT: Duka a jeho právník se kvůli kontroverzním hrám obrátí na Ústavní soud

Domácí zpravodajství

ČT: Duka a jeho právník se kvůli kontroverzním hrám obrátí na Ústavní soud

ČTK / 22. 6. 2021 16:01

Kardinál Dominik Duka a jeho právník Ronald Němec podají ústavní stížnost proti rozhodnutí soudů, že nemají nárok na omluvu za zásah do svých osobnostních práv, údajně způsobených uvedením dvou her na festivalu Divadelní svět Brno.

Domácí zpravodajství

Kvůli majetkovému vyrovnání státu s církvemi je ukončeno 2775 sporů ze 4053

ČTK / 21. 6. 2021 22:26

Kvůli majetkovému vyrovnání státu s církvemi je ukončeno 2775 sporů ze 4053 Ministerstvo kultury eviduje 4053 soudních sporů, v nichž se řeší případy majetkového vyrovnání státu s církvemi. Ukončených sporů je 2775. Vyplývá to ze zprávy o dopadech zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi za rok 2020, kterou v pondělí vládě předloží pro informaci ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Domácí zpravodajství

Spolek Někdo ti uvěří nabízí pomoc lidem se zkušeností se sexuálním zneužíváním v církvi

Vlastní zpráva / 21. 6. 2021 21:07

Spolek Někdo ti uvěří nabízí pomoc lidem se zkušeností se sexuálním zneužíváním v církvi Na začátku října minulého roku vznikl spolek Někdo Ti uvěří, jehož cílem je stát se místem pro vzájemné setkávání lidí, kteří se chtějí aktivně podílet na kultivaci církevního prostředí a upozorňovat na závažnost tématiky sexuálního zneužívání v církvi. 

Domácí zpravodajství

Muzeum holokaustu na Moravě připravuje architektonickou soutěž. Stavbu podpořil Timothy Snyder

ČTK, red. / 21. 6. 2021 18:22

Muzeum holokaustu na Moravě připravuje architektonickou soutěž. Stavbu podpořil Timothy Snyder Přestože ve světě existuje řada muzeí a dokumentačních center holokaustu, stále má hluboký smysl budovat nová, zejména ve vazbě na konkrétní země a regiony, uvedl americký historik Timothy Snyder. Na projektu centra, které má vyrůst v centru Brna, pracuje tým kolem spisovatele Martina Reinera.

Ze světa

Muzeum Šoa v Paříži otevřelo výstavu o perzekuci homosexuálů a leseb v Evropě

ČTK / 19. 6. 2021 20:05

Muzeum Šoa v Paříži otevřelo výstavu o perzekuci homosexuálů a leseb v Evropě Muzeum Šoa v Paříži otevřelo novou výstavu o útlaku a stigmatizaci homosexuálů a leseb za nacistického Německa i v jiných obdobích moderních evropských dějin. Přes příběhy slavných i neznámých lidí, policejní záznamy nebo fotografie přibližuje osudy těchto menšin od konce 19. století až po poslední soudní spory.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 41)