Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Metropolita Jevgenij musí opustit Estonsko z důvodu šíření prokremelských a proválečných postojů

Ze světa

Metropolita Jevgenij musí opustit Estonsko z důvodu šíření prokremelských a proválečných postojů

ČTK / 18. 1. 2024 19:48

Z Estonska musí odjet nejvyšší představitel tamní odnože ruské pravoslavné církve Valerij Rešetnikov, v církvi známý jako metropolita Jevgenij, který podle estonské vlády šíří prokremelskou a proválečnou rétoriku.

Domácí zpravodajství

V Děčíně před kostelem odhalili pomník Jana Palacha a Jana Zajíce od architekta Vávry

ČTK, red. / 16. 1. 2024 23:57

V Děčíně před kostelem odhalili pomník Jana Palacha a Jana Zajíce od architekta Vávry V Děčíně před evangelickým kostelem na Teplické ulici 16. ledna vpodvečer odhalili pomník Jana Palacha a Jana Zajíce od architekta a herce Davida Vávry. Učinili tak symbolicky v den 55. výročí Palachova činu.

Ze světa

Mešita a chrám Hagia Sofia v Istanbulu bude zdarma pouze pro muslimské věřící

ČTK / 15. 1. 2024 22:06

Mešita a chrám Hagia Sofia v Istanbulu bude zdarma pouze pro muslimské věřící Zahraniční turisté, kteří chtějí v Istanbulu navštívit jednu z dominant města - chrám Boží moudrosti (Hagia Sofia), musí ode dneška zaplatit vstupné 25 eur. Oddělen je vchod pro turisty a vchod pro věřící. Důvodem zavedení poplatku je podle tureckých médií snaha snížit počet návštěvníků této památky, která se v roce 2020 z muzea stala mešitou, což do ní přivádí mnohem více lidí.

Ze světa

Biskup Václav Malý dostal státní vyznamenání od prezidentky Čaputové

ČTK / 15. 1. 2024 21:54

Biskup Václav Malý dostal státní vyznamenání od prezidentky Čaputové Pomocný biskup pražský Václav Malý dostal od slovenské prezidentky Zuzany Čaputové vysoké státní vyznamenání. Malý je mezi 33 osobnostmi z různých oblastí společenského života, které Čaputová ocenila u příležitosti 31. výročí vzniku samostatného Slovenska. To připadlo na 1. ledna, slavnostní ceremoniál předávání vyznamenání byl v neděli v budově Slovenské filharmonie v centru Bratislavy.

Domácí zpravodajství

Skončila Tříkrálová sbírka, výtěžek pomůže potřebným

ČTK / 14. 1. 2024 15:36

Skončila Tříkrálová sbírka, výtěžek pomůže potřebným V neděli 14. ledna naposledy vyrazili do ulic měst koledníci během tradiční Tříkrálové sbírky. Od začátku roku vybírali příspěvky do zapečetěných kasiček na pomoc potřebným. Převodem na účet nebo zasláním dárcovské zprávy lze do sbírky přispívat po celý rok.  

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)