Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
LN: Kardinál Vlk strávil konec roku kvůli srdci v nemocnici

Domácí zpravodajství

LN: Kardinál Vlk strávil konec roku kvůli srdci v nemocnici

Vlastní zpráva / 2. 1. 2017 15:17

Kardinál a bývalý pražský arcibiskup Miloslav Vlk strávil konec uplynulého roku v nemocnici, lékaři rozhodli o jeho hospitalizaci kvůli srdečním potížím, píše dnes server Lidovky.cz, který uvádí i více podrobností o zdravotním stavu emeritního pražského arcibiskupa. Kardinál proto zrušil svůj veškerý vánoční program. Současně si na první polovinu ledna naplánoval volno, aby se mohl v klidu doléčit.

Ze světa

Kardinál Schönborn muslimům nevyčítá, že chtějí islamizaci Evropy. Mít strach je ale nesmyslné

ČTK / 2. 1. 2017 10:02

Kardinál Schönborn muslimům nevyčítá, že chtějí islamizaci Evropy. Mít strach je ale nesmyslné Rakouský kardinál a český rodák Christoph Schönborn nemá muslimům za zlé, pokud si přejí islamizaci Evropy. On sám by zase chtěl, aby jako kdysi převládlo křesťanství na Blízkém východě. Ústup křesťanství v Evropě podle něj mají na svědomí hlavně samotní Evropané. Teolog a filosof, o němž se uvažovalo jako o možném papeži, to uvedl v rozhovoru pro list Kronen Zeitung.

Domácí zpravodajství

Lidé mohou opět přispět potřebným v Tříkrálové sbírce

ČTK / 2. 1. 2017 9:37

Lidé mohou opět přispět potřebným v Tříkrálové sbírce V ulicích měst a obcí po celé republice mohou lidé ode dneška potkávat koledníky v kostýmech tří králů, kteří budou zpívat, přát lidem šťastný nový rok a vybírat příspěvky do zapečetěných pokladniček. Tradiční Tříkrálová sbírka, kterou už posedmnácté pořádá Charita ČR, potrvá do 15. ledna. Výtěžek je určen na pomoc těm, kteří si sami pomoci nedokážou kvůli stáří, nemoci, handicapu či nepříznivé sociální situaci.

Výběr Christnetu

Daniel Herman bude provozovat čínskou verzi magazínu Christnet.cn. Eurooptimisté jsou bez šance

Vlastní zpráva / 31. 12. 2016 16:13

Daniel Herman bude provozovat čínskou verzi magazínu Christnet.cn. Eurooptimisté jsou bez šance Ministr kultury Daniel Herman si zaregistroval doménu christnet.cn. Bude provozovat křesťanský web v čínštině. Čínská doména nejvyšší úrovně je označena zkratkou CN. Registrace domény.cn může být provedena fyzickou osobou nebo firmou za dodržení striktních podmínek. Zejména je třeba veřejně odsoudit jeho svatost Dalajlámu, jak stojí v podmínkách společnosti cnnic.net.cn, která domény spravuje.

Domácí zpravodajství

Google připravuje novou službu pro hledající a něcisty

Vlastní zpráva / 31. 12. 2016 14:04

Google připravuje novou službu pro hledající a něcisty „Na váš předmět vyhledávání nebyl nalezen žádný odkaz.“ Taky se vám už stalo, že po zadání vyhledávacího dotazu místo odpovědi nejpoužívanější světový vyhledávač Google zobrazil tuto odpověď? Několika zaměstancům se tato situace přestala líbit a rozhodli se přidat nové rozšíření.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)