Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Dalajlama už nebude pozván do Mongolska, slíbila místní vláda

Ze světa

Dalajlama už nebude pozván do Mongolska, slíbila místní vláda

ČTK / 23. 12. 2016 0:10

Mongolská vláda slíbila, že tibetský duchovní vůdce dalajlama již nebude znovu pozván do země. Oznámení přišlo po kritice Číny v souvislosti s dalajlamovou návštěvou v Mongolsku minulý měsíc. Peking mongolskou vládu varoval, že by listopadová návštěva dalajlamy, kterého Čína označuje za nebezpečného separatistu, mohla poškodit vztahy mezi oběma zeměmi.

Domácí zpravodajství

Biskupové vyzývají k modlitbám za mír na Blízkém východě

ČTK / 22. 12. 2016 16:56

Biskupové vyzývají k modlitbám za mír na Blízkém východě Čeští biskupové vyzývají kněze a duchovní, aby při novoročních modlitbách přednesli prosbu za mír ve světě, zejména na Blízkém východě. Česká biskupská konference výzvu, který navazuje na poselství papeže Františka k 1. lednu, zveřejnila na svém webu.

Ze světa

Papež odsoudil odpor k reformám vatikánské byrokracie

ČTK / 22. 12. 2016 16:42

Papež odsoudil odpor k reformám vatikánské byrokracie Papež František dnes nezvykle ostře odsoudil členy římské kurie ve Vatikánu, kteří se podle něho urputně brání reformám, jež chce zavést v tamější správě. Odpor je podle něho částečně podněcován „ďáblem“, který je inspirátorem špatných záměrů. Preláti pracující pro církev, podle něj musejí podstupovat proces „permanentní očisty“, aby mohli lépe sloužit.

Ze světa

Do případu vězněného Petra Jaška se zapojila šéfka evropské diplomacie Mogherini

toz / 22. 12. 2016 10:14

Do případu vězněného Petra Jaška se zapojila šéfka evropské diplomacie Mogherini V případu křesťanského misionáře Petra Jaška, který je už více než rok vězněný v Súdánu, svitla další naděje. Do jednání o propuštění se totiž kromě české diplomacie aktivně zapojila i ta evropská. Tuto skutečnost potvrdila v odpovědi na dopis s žádostí o pomoc zaslanou lidoveckými europoslanci přímo vysoká představitelka EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Frederika Mogherini. MAgazin Christnet o tom informoval europoslanec Tomáš Zdechovský.

Domácí zpravodajství

Federaci židovských obcí povede do roku 2020 opět Petr Papoušek

ČTK / 21. 12. 2016 16:19

Předsedou Federace židovských obcí byl dnes zvolen její dosavadní nejvyšší představitel Petr Papoušek (39). Funkci bude zastávat do roku 2020. Papoušek je zároveň předsedou Židovské obce v Olomouci.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)