Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Křesťanský guvernér Jakarty před soudem popřel urážku islámu. Jde i o politický a etnický spor

Ze světa

Křesťanský guvernér Jakarty před soudem popřel urážku islámu. Jde i o politický a etnický spor

ČTK / 14. 12. 2016 0:46

V Indonésii začal v úterý soud s křesťanským guvernérem metropole Jakarty, který čelí obvinění z rouhačství kvůli údajné urážce islámu. Guvernér Basuki Tjahaja Purnama před soudem se slzami v očích popřel, že měl v úmyslu urazit korán. Proti Purnamovi demonstrovaly v uplynulých týdnech desítky tisíc lidí. Proces je vnímán jako test náboženské svobody v nejlidnatější muslimské zemi světa, napsala agentura Reuters.

Ze světa

Zemřel šéf katolické organizace Opus Dei Echevarría

ČTK, red. / 14. 12. 2016 0:09

Zemřel šéf katolické organizace Opus Dei Echevarría Nejvyšší představitel Opus Dei Javier Echevarría zemřel po krátké hospitalizaci ve věku 84 let. Tato mezinárodní katolická organizace o tom dnes informovala na twitteru. Pohřeb španělského biskupa se uskuteční 15. prosince. Echevarría, jenž stál v čele Opus Dei (Boží dílo) od dubna 1994, zemřel v pondělí večer na plicní infekci. Od minulého úterý byl v nemocnici v Římě.

Ze světa

Egypt vinil z nedělního atentátu na křesťany Muslimské bratrstvo. Útočil Islámský stát

ČTK / 13. 12. 2016 7:54

Egypt vinil z nedělního atentátu na křesťany Muslimské bratrstvo. Útočil Islámský stát Egyptské ministerstvo vnitra obvinilo z přípravy a financování nedělního atentátu, který si v Káhiře vyžádal kromě sebevražedného útočníka 24 mrtvých, zakázané Muslimské bratrstvo svrženého prezidenta Muhammada Mursího.

Ze světa

Papež vyzval Asada ke zvýšení úsilí o mír v Sýrii. Přivykli jsme válce a zmaru! Dobyvatelé se mstí

ČTK, red. / 13. 12. 2016 0:41

Papež vyzval Asada ke zvýšení úsilí o mír v  Sýrii. Přivykli jsme válce a zmaru! Dobyvatelé se mstí Papež František dnes v dopise syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi odsoudil terorismus a vyzval k zintenzivnění úsilí o obnovení míru v Sýrii od všech zúčastněných stran. Podle syrské tiskové agentury SANA papež vyjádřil solidaritu syrskému lidu a odsoudil všechny formy extremismu a terorismu. V posledních dnech se také objevili zprávy, že dobyvatelé Aleppa se krutě mstí i na ženách a dětech. 

Ze světa

Británie přijala novou definici antisemitismu, ten v zemi stoupá

ČTK / 13. 12. 2016 0:28

Británie přijala novou definici antisemitismu, ten v zemi stoupá Británie dnes jako jedna z prvních zemí přijala jednotnou definici antisemitismu, oznámila premiérka Theresa Mayová. Londýn tak chce účinněji bojovat s nenávistí motivovanými trestnými činy. V Británii žije pátá největší židovská komunita na světě a počet útoků proti jejím členům se za poslední dva roky zvýšil, informovala agentura Reuters.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)