Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Tisíce syrských dětí se modlilo za mír v zemi

Ze světa

Tisíce syrských dětí se modlilo za mír v zemi

RC Monitor / redakce / 27. 6. 2016 0:15

Podle zpravodajského serveru RC Monitor se 1. června tisíce křesťanských dětí ze všech denominací shromáždily v několika syrských městech na oslavách „Mezinárodního dne dětí“, který se stal dnem modlitby za mír. Monitor uvádí, že v Homsu se jednalo o první veřejnou akci s dětmi pořádanou od osvobození města syrským režimem, je proto nejisté, do jaké míry šlo je o propaganční akci na podporu režimu současného prezidenta.

Domácí zpravodajství

Institut ekumenických studií změní vedení, do čela míří Petr Jandejsek

Vlastní zpráva / 26. 6. 2016 23:34

Institut ekumenických studií změní vedení, do čela míří Petr Jandejsek Jako ředitelka Institut ekumenických studií (IES) dosud  působila Ivana Macháčková. Nejdříve vystudovala biochemii a pracovala v Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR, jehož byla také nějaký čas ředitelkou. V čele vedení Macháčkovou vystřídá Petr Jandejsek, který vystudoval na FF UK obor sociální práce, později přešel na ETF UK, kde získal doktorát z teologie. Studoval také na univerzitě v Cambridgi. 

Ze světa

Vatikán odmítl hněv Ankary po papežových výrocích o genocidě Arménů

ČTK / 26. 6. 2016 16:25

Vatikán odmítl hněv Ankary po papežových výrocích o genocidě Arménů Mluvčí Vatikánu dnes odmítl nařčení papeže z křižáctví, jímž turecký vicepremiér v sobotu večer reagoval na to, že František v Arménii znovu označil masakry Arménů Osmanskou říší v letech první světové války za genocidu. Papež mezitím završil hlavní program třídenní návštěvy účastí na bohoslužbě vedené pod širým nebem arménským patriarchou katolikosem Gareginem II. v areálu katedrály arménské apoštolské církve v Ečmiadzinu.

Ze světa

Papež: Je třeba usilovat, aby brexit neuškodil Británii ani EU

ČTK / 24. 6. 2016 14:31

Papež: Je třeba usilovat, aby brexit neuškodil Británii ani EU Výsledek britského referenda je vyjádřením vůle národa a nyní jsou potřeba záruky, aby odchod země z EU nepoškodil ji samotnou ani zbytek kontinentu. Novinářům to dnes během cesty do Arménie řekl papež František.

Domácí zpravodajství

ÚS odmítl stížnost Prahy kvůli vydání lukrativních pozemků řádu

ČTK / 24. 6. 2016 8:58

ÚS odmítl stížnost Prahy kvůli vydání lukrativních pozemků řádu Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost pražského zastupitelstva proti rozhodnutí Státního pozemkového úřadu, který na podzim 2015 vydal řádu maltézských rytířů pozemky v Březiněvsi. Soud stížnost považoval za nepřípustnou kvůli jejímu předčasnému podání.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)