Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Praze zahájí činnost Halíkovo centrum pro studium náboženství

Domácí zpravodajství

V Praze zahájí činnost Halíkovo centrum pro studium náboženství

ČTK / 16. 6. 2016 7:46

Diskusí na téma náboženství a nacionalismus ve střední Evropě zahájí dnes odpoledne v Klementinu činnost Centrum pro studium politické filozofie, etiky a náboženství. Za mezinárodním centrem stojí teolog a duchovní Tomáš Halík a působit bude při pražské filozofické fakultě.

Ze světa

Světový pravoslavný synod také bez účasti Rusů

ČTK / 15. 6. 2016 18:06

Světový pravoslavný synod také bez účasti Rusů Světový pravoslavný synod, tedy setkání zástupců pravoslavných církví, se uskuteční i navzdory neúčasti zástupců čtyř církví, včetně té ruské. Prohlásil to dnes konstantinopolský patriarcha Bartoloměj, který s titulem "první mezi rovnými" zaujímá mezi ortodoxními církvemi nejvlivnější postavení.

Ze světa

V Německu sílí postoje proti muslimům, imigrantům a homosexuálům

ČTK / 15. 6. 2016 18:02

V Německu sílí postoje proti muslimům, imigrantům a homosexuálům V Německu sílí nálady proti muslimům a proti přistěhovalcům. Podle průzkumu, který provedla lipská univerzita v rámci své pravidelné studie o postojích německé společnosti, stále víc Němců odmítá imigraci muslimů a je přesvědčeno, že běženci ve své vlasti ve skutečnosti nečelí pronásledování.

Domácí zpravodajství

Rozhodnutí o opočenském klášteře považuje Sobotka za precedent

ČTK / 15. 6. 2016 5:56

Rozhodnutí o opočenském klášteře považuje Sobotka za precedent Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) uvítal pondělní rozhodnutí Nejvyššího soudu vrátit nižší instanci rozhodnutí o vydání kláštera v Opočně na Rychnovsku kapucínům. "Je to rozhodnutí, které vychází ze zdravého rozumu a které vychází z toho, jak běžný člověk čte zákon o církevních restitucích. Ten zákon jasně říká, že obce ani kraje nejsou povinné osoby," řekl premiér novinářům.

Ze světa

Papež: Eutanázie není milosrdná, jedná se o falešný soucit

cirkev.cz / 14. 6. 2016 15:39

Papež: Eutanázie není milosrdná, jedná se o falešný soucit Eutanázie je motivovaná falešným soucitem. Je součástí egoistické kultury, která znevažuje ty, kdo nenaplňují určité standardy zdraví, krásy a užitečnosti. Uvedl to papež František minulý týden při setkání s předními lékaři ze Španělska a Latinské Ameriky.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)