Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V rámci restitucí zbývá projednat 405 výzev církví

Domácí zpravodajství

V rámci restitucí zbývá projednat 405 výzev církví

ČTK / 9. 6. 2016 5:13

Během prvního čtvrtletí letošního roku se podařilo projednat přibližně pětinu zbývajících výzev k vydání majetku v rámci církevních restitucí. Na vyřízení jich čeká ještě 405.

Domácí zpravodajství

Slezští evangelíci mají nového biskupa

sceav / 8. 6. 2016 19:53

Slezští evangelíci mají nového biskupa Ve dnech 3. - 4. června se konalo v Třinci druhé zasedání XXXI. řádného synodu Slezské církve evangelické a. v. (SCEAV). Heslo Synodu znělo: „Patříme k Boží rodině“. Hlavní přednášku na téma: „Církev jako rodina“ přednesl biskup Východního distriktu Evangelické církve a. v. na Slovensku Slavomír Sabol. Synod také volil nového biskupa, kterým se stal dosavadní náměstek biskupa Tomáš Tyrlík. Ten nastoupí do úřadu v květnu 2017

Ze světa

Muslimský svět zahájil postní měsíc ramadán

ČTK / 6. 6. 2016 13:47

Muslimský svět zahájil postní měsíc ramadán Pro 1,6 miliardy lidí, tedy pro čtvrtinu obyvatel této planety, dnes začal postní měsíc ramadán. Po čtyři týdny se věřící muslimové budou od rozbřesku do soumraku postit a jíst budou moci pouze po setmění. Půst v devátém měsíci lunárního kalendáře, jaký používá muslimský svět, je jedním z pěti pilířů islámu.

Domácí zpravodajství

Sobotka: Zdanění restitucí je snaha sbírat volební body, neprojde u soudu

ČTK / 6. 6. 2016 13:44

Sobotka: Zdanění restitucí je snaha sbírat volební body, neprojde u soudu Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) pokládá návrh Jihočeského kraje na zdanění finančních náhrad, které dostávají církve od státu za majetek nevydaný v restitucích, za snahu sbírat volební body. Předloha kraje, který vede sociální demokrat Jiří Zimola, není podle něho úplně poctivý.

Ze světa

Papež schválil odvolávání biskupů za neřešení sexuálních útoků

ČTK / 4. 6. 2016 14:04

Papež schválil odvolávání biskupů za neřešení sexuálních útoků Papež František schválil odvolávání biskupů, kteří nebudou řešit případy sexuálního zneužívání nezletilých ze strany katolických představitelů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 80)