Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Synod slezských evangelíků bude jednat o rodině, rozpočtu i o zrušení partnerství s německou církví

Domácí zpravodajství

Synod slezských evangelíků bude jednat o rodině, rozpočtu i o zrušení partnerství s německou církví

sceav / 1. 6. 2016 13:40

Ve dnech 3.-4. června se uskuteční druhé zasedání XXXI. řádného synodu Slezské církve evangelické a. v. (SCEAV). Heslo synodu zní: Patříme k Boží rodině. Hlavní přednášku na téma Církev jako rodina přednese biskup Východního distriktu Evangelické církve a. v. na Slovensku Slavomír Sabol.  

Ze světa

Herci Gere, Clooney a Hayeková dostali medaile od papeže

ČTK / 31. 5. 2016 21:08

Herci Gere, Clooney a Hayeková dostali medaile od papeže Papež František ocenil americké filmové hvězdy Richarda Gerea, George Clooneyho a Salmu Hayekovou medailemi za jejich pomoc při vzdělávání dětí a mládeže. Herci převzali z rukou papeže medaili ve Vatikánu během víkendového kongresu mezinárodní organizace Scholas Occurrentes.

Ze světa

V Kostnici vyvrcholily vzpomínky na upálení Jeronýma Pražského

ČTK / 30. 5. 2016 11:50

V Kostnici vyvrcholily vzpomínky na upálení Jeronýma Pražského Jihoněmecká Kostnice si připomíná 600. výročí upálení teologa a husitského kazatele Jeronýma Pražského na tamním koncilu. Vzpomínkové akce posledních týdnů dnes vyvrcholily odhalením Jeronýmovy pamětní desky a zahájením výstavy, která připomíná jeho život. Teologa si přímo v Kostnici připomněli i zástupci českých církví a čeští politici.

Domácí zpravodajství

Hašek vyzve Duku k jednání, aby církev stáhla žaloby na kraje

ČTK / 30. 5. 2016 11:46

Hašek vyzve Duku k jednání, aby církev stáhla žaloby na kraje Předseda Asociace krajů České republiky (AKČR) a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) chce s předsedou České biskupské konference, kardinálem Dominikou Dukou, jednat o tom, aby církve stáhly žaloby na kraje, města a obce na vydání majetku.

Domácí zpravodajství

Zeman doporučil krajům řešit spory s církví o majetek dohodami

ČTK / 29. 5. 2016 18:58

Zeman doporučil krajům řešit spory s církví o majetek dohodami Dohodou, jakou uzavřel s kardinálem Dominikem Dukou v souvislosti s nároky katolické církve v areálu Pražského hradu, by měly podle prezidenta Miloše Zemana vyřešit spory o restituce s církvemi kraje a obce. Zeman dnes uvedl, že návrh Jihočeského kraje na zdanění peněžité náhrady, kterou mají dostat církve za majetek nevydaný v restitucích, považuje za protiakci vůči žalobám, v nichž se církev domáhá majetku obcí a krajů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)