Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Festival UNITED letos poprvé jako open air

Domácí zpravodajství

Festival UNITED letos poprvé jako open air

red. / 4. 5. 2016 22:37

Největší křesťanský multižánrové festival v Česku UNITED se letos poprvé uskuteční pod širým nebem. Uskuteční se stejně jako v minulých letech v druhé polovině srpna.

Domácí zpravodajství

NSS: Škola musí zajistit výuku náboženství, pokud je zájem

ČTK / 3. 5. 2016 17:44

NSS: Škola musí zajistit výuku náboženství, pokud je zájem Pokud se alespoň sedm žáků přihlásí k výuce náboženství, je škola povinná ji zajistit. Když výuku bez závažných důvodů nezabezpečí, dopouští se nezákonného zásahu, vyplývá z rozsudku Nejvyššího správního soudu (NSS).

Domácí zpravodajství

Národní galerie čelí dalším žalobám v rámci církevních restitucí

ČTK / 3. 5. 2016 7:22

Národní galerie čelí dalším žalobám v rámci církevních restitucí Národní galerie v Praze (NG) čelí další žalobě o vydání uměleckých děl. Řád sv. Jana z Boha (Milosrdní bratři) galerii zažaloval kvůli tomu, že mu v rámci církevních restitucí nevydala čtyři obrazy ze 17. století. Vyplývá to z pravidelné zprávy vládního výboru k dopadům zákona o majetkovém vyrovnání.

Domácí zpravodajství

Soud zastaví stíhání nepravomocně odsouzeného kněze, zemřel

ČTK / 3. 5. 2016 7:13

Soud zastaví stíhání nepravomocně odsouzeného kněze, zemřel Přerovský soud zřejmě do měsíce zastaví trestní stíhání kněze Vladimíra Krejsy nepravomocně odsouzeného za sexuální obtěžování dětí v Přerově. Soud jej v březnu potrestal dvěma lety s podmíněným odkladem na tři roky a nařídil mu ochranné ambulantní léčení. Obě strany si ponechaly lhůtu na případné odvolání, pětašedesátiletý muž však v těchto dnech zemřel.

Ze světa

Kytarista U2 zahrál v Sixtinské kapli

ČTK / 2. 5. 2016 12:04

Kytarista U2 zahrál v Sixtinské kapli Kytarista irské skupiny U2 The Edge se stal první rockovou hvězdou, která vystoupila v Sixtinské kapli, informovala agentura Reuters. Rocker, jehož skutečné jméno zní David Evans, zazpíval v sobotu večer pro 200 lékařů, vědců a filantropů, kteří se ve Vatikánu zúčastnili konference o možnostech terapie za pomoci kmenových buněk dospělých s názvem Cellular Horizons.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)