Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež navštíví Arménii, Gruzii a Ázerbájdžán

Ze světa

Papež navštíví Arménii, Gruzii a Ázerbájdžán

cirkev.cz, red. / 12. 4. 2016 11:31

Papež František letos dvakrát navštíví oblast Kavkazu. Do Arménie zamíří 24. – 26. června, do Gruzie a Ázerbájdžánu 30. září – 2. října. Informaci přineslo vatikánské tiskové středisko. V krátké zprávě informuje, že papež přijal pozvání patriarchy Arménské apoštolské církve Garegina II. i tamějších státních i katolických představitelů. K návštěvě Gruzie a Ázerbájdžánu papeže pozval gruzínský pravoslavný patriarcha Ilia II. a státní i náboženští představitelé.

Domácí zpravodajství

Židovská obec opravila jedinou plně fungující synagogu na Moravě

ČTK / 12. 4. 2016 10:37

Židovská obec opravila jedinou plně fungující synagogu na Moravě Židovská obec Brno opravila a nově vybavila jedinou plnohodnotně fungující synagogu na Moravě. Interiér funkcionalistické stavby v brněnské Skořepce se díky investici 12 milionů korun z dotací i vlastních zdrojů obce přiblížil původnímu vzhledu. Brněnští židé nechali také zhotovit novou sadu modlitebních textilií a pořídili pro svatostánek tóru, základní dokument judaismu.

Domácí zpravodajství

Studenti vysokých škol se potřinácté sejdou na Velehradě

ČTK / 12. 4. 2016 8:00

Studenti vysokých škol se potřinácté sejdou na Velehradě Moravské poutní místo Velehrad bude 21. až 24. dubna hostit 13. celostátní setkání vysokoškoláků. Akci nazvanou Studentský Velehrad pořádá Vysokoškolské katolické hnutí Česká republika. Nabídne přednášky, besedy, workshopy, koncerty a modlitby.

Ze světa

Chrám Božího hrobu čeká rekonstrukce. Tlak Izraele a havarijní stav překonal řevnivost církví

ČTK/red. / 11. 4. 2016 15:13

Chrám Božího hrobu čeká rekonstrukce. Tlak Izraele a havarijní stav překonal řevnivost církví Jeruzalémský Chrám Božího hrobu čeká rozsáhlá rekonstrukce. Budovu postavenou na místě, kde byl podle tradice ukřižován Kristus, spravují společně arménská, katolická a řecká ortodoxní církev a jejich vzájemná řevnivost dosud bránila jakékoli dohodě o už velmi nutných opravách. Překvapivě se teď ale za pouhé tři týdny podařilo něco, co vázlo dlouhé roky, a to kvůli havarijnímu stavu vnitřní kaple, která podle tradice ukrývá Kristův hrob.

Domácí zpravodajství

Vláda se neshodla na postoji ke zdanění majetkového vyrovnání s církvemi

ČTK / 11. 4. 2016 14:16

Vláda se neshodla na postoji ke zdanění majetkového vyrovnání s církvemi Koaliční ministři se dnes neshodli na jednotném postoji k návrhu KSČM, který se týká možného zdanění náhrad ve věci církevních restitucí. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)