Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež na Zelený čtvrtek omyl nohy migrantům

Ze světa

Papež na Zelený čtvrtek omyl nohy migrantům

ČTK / 25. 3. 2016 8:55

Papež František dnes odsloužil tradiční mši na velikonoční Zelený čtvrtek, jejíž součástí je obřad mytí a líbání nohou. Letos tento obřad vykonal v uprchlickém centru v Castelnuovo di Porto u Říma. Omyl při něm a políbil podle agentury AP nohy migrantů různého vyznání jako gesto vstřícnosti.

Ze světa

Benedikt XVI. podle arcibiskupa Gänsweina pomalu slábne

ČTK / 25. 3. 2016 8:43

Benedikt XVI. podle arcibiskupa Gänsweina pomalu slábne Téměř devadesátiletý emeritní papež Benedikt XVI. pomalu umírá, ale stále je zcela při smyslech. Řekl to dnes podle agentury AFP osobní tajemník německého kardinála Josepha Ratzingera, který byl papežem před nynější hlavou římskokatolické církve Františkem z Argentiny.

Domácí zpravodajství

Dnes je Velký pátek

ČTK / 25. 3. 2016 8:36

Dnes je Velký pátek Dnes je Velký pátek, křesťané si připomínají ukřižování Ježíše Krista. Den přísného půstu je vzpomínáním na Kristovo utrpení a jeho vykupitelskou smrt. Obřady na památku jeho umučení chystají katolické kostely, bohoslužby se konají také v evangelických sborech.

Domácí zpravodajství

Biskup Malý k návštěvě prezidenta Číny: Mlčení o lidských právech by bylo ostudou a zbabělostí

APHA / 24. 3. 2016 15:17

Biskup Malý k návštěvě prezidenta Číny: Mlčení o lidských právech by bylo ostudou a zbabělostí Při příležitosti státní návštěvy prezidenta Čínské lidové republiky v České republice ve dnech 28.–30. března vítá biskup Václav Malý všechny občanské iniciativy, které budou požadovat, aby naši představitelé spojili ekonomické dohody s otázkou lidských práv v Číně.

Domácí zpravodajství

Babiš: Proč se nesvolá mimořádná schůze sněmovny kvůli restitucím?

Vlastní zpráva / 24. 3. 2016 13:00

Babiš: Proč se nesvolá mimořádná schůze sněmovny kvůli restitucím? Předseda ANO, majitel společnosti Agrofert a ministr financí Andrej Babiše svůj projev při včerejší mimořádné schůzi Sněmovny k případu Farmy Čapí hnízdo využil spíše ke kritice politických konkurentů, v této kritice se objevily i církevní restituce. Označil je za “malou domů” pro Miloslava Kalouska a strany, které je podpořily.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)