Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Izrael při tajné operaci odvezl Židy z Jemenu, ale jen zlomek Operace Létající koberec

Ze světa

Izrael při tajné operaci odvezl Židy z Jemenu, ale jen zlomek Operace Létající koberec

čtk/redakce / 21. 3. 2016 11:38

Během tajné operace bylo v noci na dnešek z válkou zmítaného Jemenu odvezeno 19 Židů. O záchraně židovských obyvatel informovala agentura AFP s odvoláním na nejmenované izraelské představitele. V Jemenu zůstavá minimum Židů, většina z nich byla převezena do nově vzniklého státu Izrael během , která se uskutečnila od června 1949 do září 1950.

Domácí zpravodajství

V předvečer Obamovy návštěvy varovali v Praze aktivisté před zdáním o svobodě na Kubě

e-cirkev/redakce / 21. 3. 2016 9:41

V předvečer Obamovy návštěvy varovali v Praze aktivisté před zdáním o svobodě na Kubě V předvečer Obamovy historické návštěvy varovala kubánská aktivistka Rosa María Payá před zdáním o svobodě na Kubě. PAyá, která se na Kubě zasazuje o svobodné a pluralitní volby, byla hlavním hostem již tradičního Dne pro Kubu s podtitulem Kuba – flirt se svobodou?, který se konal v pátek večer v Praze. Hlavním tématem letošního ročníků bylo připomenout situaci na Kubě po uvolnění vztahů mezi ostrovem a Spojenými státy.

Ze světa

Rabíni chtějí protestovat proti Trumpovi bojkotem židovské konference

ČTK / 20. 3. 2016 11:19

Rabíni chtějí protestovat proti Trumpovi bojkotem židovské konference  Několik skupin rabínů hodlá bojkotovat projev miliardáře Donalda Trumpa v Americko-izraelském výboru pro veřejné záležitosti (AIPAC). Rabíni zdůraznili, že se nejedná o akci namířenou proti organizátorům konference, ale pouze proti Trumpovi, který podle nich šíří nenávist. Trumpovo vystoupení je naplánováno na pondělní večer.

Výběr Christnetu

Dnes je Květná neděle, začíná svatý týden před Velikonocemi

čtk/redakce / 20. 3. 2016 10:42

Dnes je Květná neděle, začíná svatý týden před Velikonocemi Květnou nedělí, poslední nedělí před Velikonocemi, začíná podle křesťanské církevní tradice pašijový týden. Slavení Květné neděle je doloženo již od sedmého století. Pro křesťany je toto období nejvýznamnějším liturgickým týdnem v roce. Květná neděle je jeho slavnostním úvodem, otevřením brány do Svatého týdne a velikonočních svátků. Od následujícího Zeleného čtvrtka do Velikonoční neděle souvisí liturgie s biblickým zachycením příběhu zatčení, odsouzení, ukřižování a vzkříšení Ježíše Krista.

Ze světa

Papež František založil účet na internetové síti Instagram

ČTK / 19. 3. 2016 12:41

Papež František založil účet na internetové síti Instagram Vatikán včera zprovoznil účet papeže Františka na internetové sociální síti Instagram. Ta se specializuje na sdílení fotografií, zejména takzvaných selfíček, tedy fotek pořízených sebou samým. V průběhu dne měl papež již několik tisíc sledujících fanoušků.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)