Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež pochválil Řecko za velkorysou pomoc uprchlíkům

Ze světa

Papež pochválil Řecko za velkorysou pomoc uprchlíkům

ČTK / 28. 2. 2016 20:51

V migrační krizi, která zasáhla Evropu, by všechny země měly spolupracovat a chovat se solidárně, aby pomohly nést břemeno těm nejpostiženějším státům. Po pronesení své pravidelné nedělní modlitby na Svatopetrském náměstí k tomu dnes vyzval papež František. Papež jmenovitě pochválil Řecko a další země, které podle něj uprchlíkům "velkoryse" pomáhají, řešení krize prý ale může být nalezeno jen společně.

Domácí zpravodajství

Badatel Doležal představil novou knihu o faráři Toufarovi

čtk/redakce / 27. 2. 2016 21:42

Badatel Doležal představil novou knihu o faráři Toufarovi V den 66. výročí úmrtí faráře Josefa Toufara, kterého v roce 1950 umučila komunistická Státní bezpečnost, představil jeho životopisec Miloš Doležal druhou knihu nazvanou Krok do tmavé noci. Ve zcela zaplněné platformě Dominikánská 8 při klášteře dominikánů u sv. Jiljí v Praze se četly ukázky z nové knihy. Uvedeno bylo i CD nazvané Jako bychom dnes zemřít měli, které obsahuje desetidílnou rozhlasovou četbu ze stejnojmenné první Doležalovy knihy.

Domácí zpravodajství

Praha se dnes připojí k Evropskému pochodu za práva uprchlíků

Vlastní zpráva / 27. 2. 2016 8:39

Praha se dnes připojí k Evropskému pochodu za práva uprchlíků Lidé z více než 100 měst z 23 zemí světa se dnes připojí k Evropskému pochodu za práva uprchlíků a migrantů a budou žádat o umožnění jejich bezpečné cesty do Evropy. Akce v Praze začne v  11 hodin na Staroměstském náměstí. Kromě evropských měst se připojí také lidé z Turecka, USA (New York), Kanady (Vancouver) a Izraele (Tel Aviv). Českým pořadatelem je Studentské hnutí pro solidaritu, platforma studentů, která funguje od října 2015.

Domácí zpravodajství

Zeman: Náboženská matice se vzdala Jiřského kláštera

ČTK / 26. 2. 2016 21:42

Zeman: Náboženská matice se vzdala Jiřského kláštera Náboženská matice se vzdala nároků na Jiřský klášter na Pražském hradě, řekl dnes prezident Miloš Zeman při návštěvě Libereckého kraje. Narušilo to proto podle něho jednání o dohodě mezi zástupci Hradu a církve o majetkovém narovnání.

Domácí zpravodajství

Evangelíci připomínají 600 let od smrti Jeronýma Pražského

ČTK / 25. 2. 2016 21:51

Evangelíci připomínají 600 let od smrti Jeronýma Pražského Připomenout, že rok po upálení Jana Husa na kostnickém koncilu zemřel stejně mučednickou smrtí také jeho mladší kolega a přítel Jeroným Pražský, má projekt Českobratrské církve evangelické.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)