Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kněz a mučedník Unzeitig narozený u Svitav bude blahořečen

Ze světa

Kněz a mučedník Unzeitig narozený u Svitav bude blahořečen

ČTK / 11. 2. 2016 22:04

Na Moravě narozený katolický kněz Engelmar Unzeitig, který zahynul v nacistickém koncentračním táboře Dachau, bude 24. září v bavorském Würzburgu blahořečen.

Domácí zpravodajství

Arcibiskup z Aleppa kritizuje Západ. Za východisko považuje podporu Asada a ruský scénář

Vlastní zpráva / 10. 2. 2016 10:47

Arcibiskup z Aleppa kritizuje Západ. Za východisko považuje podporu Asada a ruský scénář Západem podporovaná emigrace Syřanů je v podstatě deportací. Zbavuje Sýrii vitálních sil, které jsou nezbytné k rekonstrukci země po válce. Nepomáhá však ani těm, kdo odjíždějí. Lepší život, který hledají, mohou nalézt jedině v Sýrii – domnívá se melchitský metropolita Aleppa, arcibiskup Jean-Clément Jeanbart. Jiné komentáře a velkou část viny za utrpení obyvatelstva přisují současnému režimu.

Ze světa

František vyzval zpovědníky aby neponižovali kajícníky, mají je vítat s otevřenou náručí

ČTK / 10. 2. 2016 10:39

František vyzval zpovědníky aby neponižovali kajícníky, mají je vítat s otevřenou náručí Asi sedm stovek kněží z celého světa dostalo v úterý ve Vatikánu od papeže Františka poslední instrukce před zahájením jejich zvláštní mise. Úkolem skupiny nazvané Shovívaví misionáři má být ukázat milosrdnější tvář katolické církve hříšníkům. Podle Františka mnozí lidé opouštějí víru proto, že jim kněží při zpovědi nadávají nebo z nich dolují trapné detaily. Zpovědní kněží podle papeže "nemají soudit a vyjadřovat nadřazenost", nýbrž vítat kajícníky s otevřenou náručí. "

Domácí zpravodajství

Popeleční středou vstupují křesťané do čtyřicetidenního půstu

čtk/redakce / 10. 2. 2016 9:54

Popeleční středou vstupují křesťané do čtyřicetidenního půstu Do čtyřicetidenní postní doby vstupují křesťané dnešní Popeleční středou. Po masopustu přichází období přípravy na Velikonoce, největší křesťanské svátky. Popeleční středa je dnem přísného půstu a připomínkou pomíjivosti pozemského života, příležitostí věnovat pozornost trvalým, duchovním hodnotám.

Domácí zpravodajství

Dnes je svátek patronky zubních lékařů svaté Apollonie. Byla mučena a vytrhali ji zuby

ČTK / 9. 2. 2016 12:08

Dnes je svátek patronky zubních lékařů svaté Apollonie. Byla mučena a vytrhali ji zuby Jako patronka zubních lékařů a techniků je uctívána svatá Apollonie, jejíž památku slaví římskokatolická církev 9. února. Od raného středověku se k ní také uchylují lidé, které zuby bolí nebo s nimi mají problémy, i ti, kteří trpí strachem ze zubaře

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)