Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ruský premiér slavil Vánoce v katedrále, Putin na vsi

Ze světa

Ruský premiér slavil Vánoce v katedrále, Putin na vsi

ČTK / 7. 1. 2016 10:18

Pravoslavní věřící po celém světě začali v noci na dnešek slavit Vánoce, podle starého, juliánského kalendáře. V Moskvě, které Rusové kvůli náboženskému významu také říkávají "třetí Řím", se slavnostních bohoslužeb podle církve zúčastnilo okolo milionu lidí.

Ze světa

Na Světové setkání mládeže v Krakově zaregistrováno již 540 tisíc účastníků

radiovaticana.cz / 6. 1. 2016 14:05

Na Světové setkání mládeže v Krakově zaregistrováno již 540 tisíc účastníků V Krakově pokračují přípravy na letošní Světové dny mládeže, které potrvají od 26. do 31. července. Generální sekretář organizačního výboru světových dnů informuje, že přihlášky na setkání mládeže pocházejí ze 151 zemí a již je více než 540 tisíc zaregistrovaných účastníků.

Domácí zpravodajství

Dnes je svátek Zjevení Páně, lidově Tři králové

ČTK / 6. 1. 2016 13:57

Dnes je svátek Zjevení Páně, lidově Tři králové Na dnešek připadá svátek Tří králů - Kašpara, Melichara a Baltazara. Končí jím vánoční období. V liturgickém kalendáři katolické církve však Tři králové oficiálně nefigurují - dnešek je v něm svátkem Zjevení Páně.

Domácí zpravodajství

Dohoda o vydání budov na Pražském hradě církvi je téměř hotová

ČTK / 5. 1. 2016 21:08

Dohoda o vydání budov na Pražském hradě církvi je téměř hotová Dohoda o vydání několika budov v reálu Pražského hradu církvi je téměř hotová. Prezident Miloš Zeman dokonce původně předpokládal, že ji bude možné podepsat už ve středu při příležitosti tradičního tříkrálového oběda s pražským arcibiskupem kardinálem Dominikem Dukou. Nakonec se tak nestane, ještě to nějaký týden potrvá, protože na dohodě zatím pracují právníci.

Domácí zpravodajství

Kaple v Poslanecké sněmovně je prakticky dokončená

ČTK / 5. 1. 2016 16:49

Kaple v Poslanecké sněmovně je prakticky dokončená Poslanci budou mít už brzy přímo ve Sněmovně prostor pro rozjímání. Umožní jim je kaple, která vznikla podle návrhu respektovaného architekta Josefa Pleskota a je v podstatě dokončená. Otevřena by mohla být za několik týdnů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)