Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František o silvestrovské půlnoci rezignoval, posledním krokem v úřadě bylo zrušení celibátu

Výběr Christnetu

Papež František o silvestrovské půlnoci rezignoval, posledním krokem v úřadě bylo zrušení celibátu

a / 31. 12. 2015 23:16

Svatý otec František oznámil, že ke dni 31. 12. 2015 podává demisi a odchází do důchodu. Začátkem ledna 2016 odletí s jediným zavazadlem - se svojí černou aktovkou - speciální linkou společností Easyjet do Argentiny. Bude působit na předměstí Buenos Aires jako výpomocný duchovní. Odloží i bílou papežskou kleriku a během liturgických úkonů bude používat černou kleriku, kterou mu přenechal  jeden zemřelý spolubratr.

Domácí zpravodajství

Věřící z Čech a Německa zahájili v Kladrubech Tříkrálovou sbírku

ČTK / 30. 12. 2015 7:07

Věřící z Čech a Německa zahájili v Kladrubech Tříkrálovou sbírku Více než tisícovka věřících z plzeňské diecéze a z diecéze z německého Řezna včera v katedrále v areálu kláštera v Kladrubech na Tachovsku zahájila tradiční Tříkrálovou sbírku. Koledníků v pestrých kostýmech tří východních králů se sjelo kolem 800, převážně z nábožensky více založeného Bavorska.

Domácí zpravodajství

Dnes ráno zemřel evangelický teolog a duchovní Pavel Filipi

Vlastní zpráva / 28. 12. 2015 15:46

Dnes ráno zemřel evangelický teolog a duchovní Pavel Filipi Dnes v ranních hodinách zemřel ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze na Karlově náměstí ve věku 79 let prof. Pavel Filipi, evangelický teolog, duchovní Českobratrské církve evangelické (ČCE) a profesor Univerzity Karlovy. Rozloučení se zesnulým se bude konat ve čtvrtek 7. ledna od 15.00 h. v kostele ČCE v Praze na Vinohradech (Korunní 60).

Ze světa

Arcibiskup z Cantenbury přirovnal IS k biblickému králi Herodovi. Královna hledá naději v evangeliu

ČTK / ČT / 28. 12. 2015 12:50

Arcibiskup z Cantenbury přirovnal IS k biblickému králi Herodovi. Královna hledá naději v evangeliu Radikální organizace Islámský stát je "Herodem dneška", protože stejně jako král Herodes i ona usiluje o "vyhnání křesťanů". Při vánoční bohoslužbě v katedrále v Cantenbury to řekl arcibiskup z Canterbury Justin Welby. Naději na triumf světla nad temnotou v těchto nelehkých časech pak vyjádřila ve svém tradičním vánočním poselství britská královna Alžběta II.

Ze světa

Papež František odsoudil ve vánočním poselství krutost terorismu a varoval před životem v konzumu

čtk/redakce / 25. 12. 2015 13:04

Papež František odsoudil ve vánočním poselství krutost terorismu a varoval před životem v konzumu Papež František v dnešním tradičním poselství Městu a světu odsoudil "kruté teroristické akce" a ničení kulturního dědictví jednotlivých národů. Papež také vyslovil naději, že se podaří ukončit boje v Sýrii a Libyi. Vyjádřil úctu těm státům a osobám, které se ujímají uprchlíků. Předtím o vánoční liturgii na Štedrý den večer vyzýval, k návratu k základním životním hodnotám, střídmosti a jednoduchého života bez konzumu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)