Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež v USA: Uvítání Obamou, ovace v Kongresu, dnes OSN

Ze světa

Papež v USA: Uvítání Obamou, ovace v Kongresu, dnes OSN

ČTK/red. / 25. 9. 2015 7:14

Deset tisíc nadšených věřících, turistů a zvědavců ve středu v centru Washingtonu vítalo papeže Františka, který přijel do Bílého domu za prezidentem Barackem Obamou. Pontifik dorazil neokázalým automobilem Fiat, který si sám pro cestu po městě vybral.

Domácí zpravodajství

Lidé mohou nabízet pomoc pro uprchlíky, Charita spustila on-line registrační databázi

Charita ČR / 24. 9. 2015 13:14

Lidé mohou nabízet pomoc pro uprchlíky, Charita spustila on-line registrační databázi Charita ČR dnes zahájila provoz elektronické databáze, díky níž je možné prostřednictvím jednoduchého formuláře nabídnout různorodou pomoc uprchlíkům. Impulzem k jejímu vytvoření bylo Prohlášení předsedy a místopředsedy České biskupské konference (ČBK), vydané v reakci na výzvu papeže Františka k solidaritě a pomoci migrantům z neděle 6. září 2015.

Domácí zpravodajství

Litoměřický sjezd evangelické mládeže bude otevřen i lidem z jiných církví a bez vyznání

e-cirkev/redakce / 23. 9. 2015 10:43

Litoměřický sjezd evangelické mládeže bude otevřen i lidem z jiných církví a bez vyznání Letošní Sjezd (nejen) evangelické mládeže se koná 2. až 4. října v Litoměřicích. Organizátoři na toto setkání zvou i mládež z jiných církví a bez vyznání. Téma „Přes čáru“, pohledy na to, co už je za hranicí a jak se k tomu postavit, nabídnou nejen teologové, ale také lékaři, zástupci Diakonie Českobratrské církve evangelické a další hosté.

Ze světa

Papež vyzval Kubánce k návratu k aktivní víře, pak odletěl do USA, setká se s Obamou

ČTK / 23. 9. 2015 9:37

Papež vyzval Kubánce k návratu k aktivní víře, pak odletěl do USA, setká se s Obamou Papež František včera během posledních hodin své návštěvy Kuby zavítal na východ ostrova do města Santiago de Cuba, kde jej pozdravily desetitisíce nadšených Kubánců. Hlava katolické církve po setkání s místními rodinami odletěla do Spojených států.

Ze světa

Předsedou Konference biskupů Slovenska byl znovuzvolen arcibiskup Zvolenský

Vlastní zpráva / 21. 9. 2015 22:32

Předsedou Konference biskupů Slovenska byl znovuzvolen arcibiskup Zvolenský V čele Konference biskupů Slovenska (KBS) zůstane příští tři roky bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský. Ve funkci místopředsedy KBS vystřídá nitranského biskupa Viliama Judáka košický arcibiskup Bernard Bober.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)