Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František se dnes setkal s “rudý knězem” Jacquesem Gaillotem

Ze světa

Papež František se dnes setkal s “rudý knězem” Jacquesem Gaillotem

Vlastní zpráva / 1. 9. 2015 21:26

Papež František se dnes odpoledne setkal s Jacquesem Gaillotem, bývalým biskupem z Évreux, informoval o tom francouzský deník La Croix. Gaillot byl před dvaceti lety pro své neortodoxní názory z rozhodnutí papeže Jana Pavla II. degradován. Dnešní setkání ve Vatikánu trvalo přibližně tři čtvrt hodiny.

Domácí zpravodajství

Papež umožní kněžím, aby odpustili ženám po interrupci

Radio Vaticana/ČTK / 1. 9. 2015 20:32

Papež umožní kněžím, aby odpustili ženám po interrupci Papež František umožní během nadcházejícího Roku milosrdenství všem kněžím, aby měli pravomoc odpouštět hřích umělého potratu, pro všechny kdo litují a žádají rozhřešení. Vyplývá to z papežova dopisu o aplikaci odpustků spojených se slavením Svatého roku Milosrdenství, který dnes Vatikán zveřejnil.

Domácí zpravodajství

Stát vrátí vyšebrodským cisterciákům 4 tisíce hektarů lesů

ČTK / 31. 8. 2015 10:41

Stát vrátí vyšebrodským cisterciákům 4 tisíce hektarů lesů Pozemkový úřad by měl do konce letošního roku vrátit vyšebrodským cisterciákům 4000 hektarů lesů. ČTK to řekl právní zástupce kláštera Tomáš Holas. Podle deníku Právo již řád získal dalších zhruba 500 hektarů lesa. Jako prvnímu řádu v Česku podařilo rozptýlit podezření úřadů, že jejich majetek jim stát konfiskoval v souladu s Benešovými dekrety.

Ze světa

Tomáš Halík přednášel kruhu žáků Benedikta XVI., dnes se s ním soukromě setká k rozhovoru

redakce / 31. 8. 2015 9:54

Tomáš Halík přednášel kruhu žáků Benedikta XVI., dnes se s ním soukromě setká k rozhovoru Tomáš Halík v pátek a v sobotu přednášel v letním papežské sídle v Castel Gandolfo emeritnímu papeži Benediktu XVI. a kruhu jeho žáků. V neděli s ním koncelebroval mši sv. a dnes se s ním setká na soukromé večeři a při následném osobním rozhovoru.

Ze světa

Sto generálních audiencí papeže navštívily přes 3 miliony lidí

ČTK / 29. 8. 2015 16:48

Sto generálních audiencí papeže navštívily přes 3 miliony lidí Papež František od svého nástupu do čela římskokatolické církve v roce 2013 uskutečnil již stovku generálních audiencí. Na pravidelná středeční setkání přišlo během necelých tří let nynějšího pontifikátu celkem 3,148 milionu lidí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)