Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Nanebevzetí Panny Marie patří k největším katolickým svátkům

Domácí zpravodajství

Nanebevzetí Panny Marie patří k největším katolickým svátkům

ČTK / 15. 8. 2015 11:29

Slavnost Nanebevzetí Panny Marie, který katolický kalendář připomíná 15. srpna, je nejvýznamnějším mariánským katolickým svátkem. Kromě katolických církví ho uznávají i pravoslavné církve a část církví anglikánských.

Ze světa

Pravoslavní extremisté zničili "rouhačskou" výstavu v Moskvě

ČTK / 14. 8. 2015 18:57

Pravoslavní extremisté zničili Skupina pravoslavných extremistů dnes vtrhla do hlavní moskevské výstavní síně a zničila několik exponátů výstavy výtvarných děl druhé poloviny minulého století. Podle agentury Interfax útok provedli příslušníci militantní náboženské organizace Vůle boží, kteří výstavu označili za rouhačskou. Policie výstavní síň Manéž nedaleko Kremlu uzavřela a útočníky zatkla.

Ze světa

Rakouský farář rušil protiimigrantskou demonstraci vyzváněním

ČTK / 14. 8. 2015 18:54

Rakouský farář rušil protiimigrantskou demonstraci vyzváněním Farář v rakouském Fehringu rušil protiimigrantskou demonstraci vyzváněním kostelního zvonu. Za to zpočátku sklidil slova uznání, ale později ho zaplavily stovky odmítavých e-mailů, informoval rakouský deník Kurier.

Domácí zpravodajství

MfD: Duka chce ze Staré Boleslavi vytvořit duchovní centrum Čech

ČTK / 13. 8. 2015 10:05

MfD: Duka chce ze Staré Boleslavi vytvořit duchovní centrum Čech Kardinál Dominik Duka chce ze Staré Boleslavi vytvořit duchovní centrum Čech, které by lákalo k návštěvě desítky tisíc turistů z Česka i celé Evropy. Plánuje opravu obou staroboleslavských kostelů s přilehlými areály, vybudovat se má pivovar, restaurace, kulturní centrum či ubytovny. Celkové náklady by mohly představovat půl až miliardu korun.

Domácí zpravodajství

Před přerovským soudem znovu stane kněz kvůli údajnému obtěžování chlapců

ČTK / 13. 8. 2015 9:59

Před přerovským soudem znovu stane kněz kvůli údajnému obtěžování chlapců Před přerovským okresním soudem dnes znovu stane bývalý katolický kněz Vladimír Krejsa obžalovaný ze sexuálního obtěžování dětí v Přerově. Čtyřiašedesátiletý duchovní z Prostějovska, který už kněžskou praxi nevykonává a je v důchodu, se při své práci pohyboval v romské komunitě u přerovského nádraží. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)