Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Komunisty umučený kněz Toufar se 65 let po smrti vrátil do Číhoště

Domácí zpravodajství

Komunisty umučený kněz Toufar se 65 let po smrti vrátil do Číhoště

ČTK / 11. 7. 2015 22:41

V Číhošti na Havlíčkobrodsku dnes lidé vzdávají úctu faráři Josefu Toufarovi umučenému před 65 lety komunistickou Státní bezpečností (StB). Schrána s ostatky vyzvednutými z hromadného hrobu v pražských Ďáblicích byla do farnosti, kterou Toufar naposled spravoval, dopravena v pátek. Od té doby je vystavena v číhošťském kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Ze světa

Papež požádal o odpuštění za prohřešky církve vůči indiánům

ČTK / 10. 7. 2015 23:33

Papež požádal o odpuštění za prohřešky církve vůči indiánům Papež František požádal ve čtvrtek během návštěvy Bolívie o odpuštění za prohřešky, jichž se v minulosti katolická církev dopustila na jihoamerických domorodcích. V jedné z nejdelších řečí od nástupu pontifikátu, která byla podle agentury Reuters nebývale emotivní, rovněž kritizoval přístup vyspělého světa k chudým zemím, nazval jej novým kolonialismem a vyzval ke změně tohoto způsobu smýšlení. 

Domácí zpravodajství

Poslanec požádal arcibiskupství o blahořečení Elišky Přemyslovny

ČTK / 10. 7. 2015 15:38

Poslanec požádal arcibiskupství o blahořečení Elišky Přemyslovny Návrh na blahořečení poslední české královny z rodu Přemyslovců podal na pražské arcibiskupství poslanec Augustin Karel Andrle (Úsvit). Oznámil to dnes na tiskové konferenci. Andrle společně s představenou kláštera benediktinek Anežkou Najmanovou připomněli význam Elišky Přemyslovny v dějinách českých zemí a její zbožnost.

Ze světa

Morales překvapil papeže darem “komunistického kříže”

ČTK/red / 10. 7. 2015 8:49

Morales překvapil papeže darem “komunistického kříže” Nečekaný dárek dostal papež František od levicového prezidenta Bolívie během jeho návštěvy tohoto chudého jihoamerického státu. Originálními gesty proslulý původem indiánský vůdce země Evo Morales předal hlavě katolické církve krucifix stylizovaný do podoby srpu a kladiva, symbolu komunismu, pod nímž katolická církev v mnoha zemích trpěla útlakem.

Ze světa

Papež v Bolívii odrazoval od konzumního způsobu života

ČTK / 9. 7. 2015 21:32

Papež v Bolívii odrazoval od konzumního způsobu života Papež František na dnešní bohoslužbě v bolívijském městě Santa Cruz de la Sierra odrazoval věřící od konzumního způsobu života, který podle něho jen buduje překážky mezi lidmi. Hlavu římskokatolické církve si na centrálním náměstí přišlo vyslechnout několik set tisíc lidí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)