Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Českobudějovický biskup Kročil přijal svěcení a ujal se úřadu

Domácí zpravodajství

Českobudějovický biskup Kročil přijal svěcení a ujal se úřadu

ČTK / 13. 6. 2015 22:33

Nový českobudějovický biskup Vlastimil Kročil dnes přijal biskupské svěcení. Jeho hlavním světitelem byl pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. Obřadu v katedrále sv. Mikuláše se zúčastnila řada českých i zahraničních představitelů římskokatolické církve i veřejného života a stovky věřících.

Ze světa

Papež k smrti Jana Husa: musíme prosit o odpuštění

ČTK / 13. 6. 2015 22:25

Papež k smrti Jana Husa: musíme prosit o odpuštění Papež František u příležitosti blížícího se 600. výročí násilné smrti českého kněze a náboženského myslitele Jana Husa prohlásil, že jeho upálením byla zraněna římskokatolická církev. Podle dnešního sdělení České biskupské konference se tak papež vyjádřil o páteční slavnosti Nejsvětějšího srdce Ježíšova při setkání v Lateránské bazilice s účastníky dnů duchovní obnovy.

Domácí zpravodajství

Při ekumenické bohoslužbě smíření v Betlémské kapli promluví Halík a Černý

apha.cz / 13. 6. 2015 6:38

Při ekumenické bohoslužbě smíření v Betlémské kapli promluví Halík a Černý Při příležitosti 600. výročí Husovy smrti se v pondělí 15. června 2015 od 18.30 hodin koná v Betlémské kapli ekumenická bohoslužba smíření s Bohem a mezi křesťany s prosbou za odpuštění křivd minulosti. Promluví prof. Tomáš Halík a dr. Pavel Černý.

Domácí zpravodajství

Vzácné rukopisy obohatí na 3 dny výstavu o Husovi

ČTK / 12. 6. 2015 13:04

Vzácné rukopisy obohatí na 3 dny výstavu o Husovi Výstavu o Husovi doplní na tři dny vzácné iluminované rukopiNa pouhé tři dny budou do výstavy o Janu Husovi v Galerii Klementinum zařazeny dva vzácné graduály z konce 16. století. Bohatě iluminované rukopisy budou moci návštěvníci spatřit od pátku 12. do neděle 14. června. Pracovníci knihovny je instalují do vitrín otevřené na stránkách s vyobrazením Jana Husa na hranici.

Ze světa

Papež jednal s Putinem o Ukrajině a Blízkém východě. Vyzval ho k velkému úsilí o mír

ČTK / 11. 6. 2015 0:18

Papež jednal s Putinem o Ukrajině a Blízkém východě. Vyzval ho k velkému úsilí o mír Papež František dnes vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina, aby se osobně zasadil o vyvinutí "upřímného a velkého úsilí" k dosažení míru na východě Ukrajiny. Oba představitelé se dnes po roce a půl sešli ve Vatikánu. Jednání, které bylo zaměřeno také na situaci na Blízkém východě, trvalo 50 minut, informoval také úřad papeže ve svém prohlášení.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)