Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Slovenská prezidentka Čaputová se setkala s papežem ve Vatikánu

Ze světa

Slovenská prezidentka Čaputová se setkala s papežem ve Vatikánu

ČTK / 10. 12. 2022 22:08

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová dnes na audienci ve Vatikánu předala papeži Františkovi obraz jeho jmenovce svatého Františka z Assisi od slovenské výtvarnice, vánoční ozdoby i cukroví. Během soukromého setkání v knihovně Apoštolského paláce, které trvalo 45 minut, mluvili o roli církve i Ukrajině.

Ze světa

Ukrajinská tajná služba hlásí nález ruských pasů v objektech církve

ČTK / 9. 12. 2022 14:39

Ukrajinská tajná služba hlásí nález ruských pasů v objektech církve Ukrajinská tajná služba SBU informovala o tom, že dokončila prohlídky v diecézích ukrajinské pravoslavné církve moskevského patriarchátu v několika oblastech země. Tvrdí, že v nich našla mimo jiné ruské pasy, prokremelskou literaturu nebo vlajku takzvaného Novoruska.

Ze světa

Papež se před mariánským svátkem modlil za Ukrajinu a oběti holokaustu, na Východě ale neslaví

vaticannews, red. / 8. 12. 2022 15:21

Papež se před mariánským svátkem modlil za Ukrajinu a oběti holokaustu, na Východě ale neslaví V předvečer katolické slavnosti Panny Marie, počaté bez poskvrny prvotního hříchu, se papež František při generální audienci dovolával Mariiny útěchy pro "trýzněné obyvatele" sužované Ukrajiny a za ty, kteří jsou dnes "zkoušeni brutalitou války". A připomněl "strašlivou událost", "Operaci Reinhardt", při níž nacisté za druhé světové války v létě 1942 vyhladili 1,7 milionu polských Židů. 

Domácí zpravodajství

Do Prahy přijeli zástupci evropských církví, setkali se i s premiérem Fialou

ČTK / 8. 12. 2022 13:14

Do Prahy přijeli zástupci evropských církví, setkali se i s premiérem Fialou Situace v Evropě v souvislosti s válkou na Ukrajině a s ní spojená humanitární a uprchlická krize a také krize energetická budou tématy návštěvy Komise biskupských konferencí Evropské unie (COMECE) a Konference evropských církvi (CEC) v Praze. Jejich členové se ve středu setkali s předsedou vlády Petrem Fialou. Na programu dvoudenní návštěvy  je také setkání s vedením České biskupské konference  a Ekumenické rady církví.

Domácí zpravodajství

Olomoucká arcidiecézní charita sbírku pro Ukrajinu rozšiřuje i o mobilní kamna

ČTK / 6. 12. 2022 17:05

Olomoucká arcidiecézní charita sbírku pro Ukrajinu rozšiřuje i o mobilní kamna Olomoucká Arcidiecézní charita (ACHO) rozšířila svou sbírku na generátory pro Ukrajinu také o dary na pořízení mobilních propan-butanových kamen. Důvodem rozšíření pomoci je blížící se zima a potřeba rychlé pomoci lidem, kterým život na Ukrajině ztrpčují stále se opakující dlouhodobé výpadky elektřiny a nefunkční zdroje tepla.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 73)