Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Lidé protestovali před izraelským soudem proti výjimkám z vojenské služby

Ze světa

Lidé protestovali před izraelským soudem proti výjimkám z vojenské služby

ČTK / 27. 2. 2024 14:58

Stovky lidí dnes před izraelským nejvyšším soudem protestovaly proti výjimkám z povinné vojenské služby, které mají studenti náboženský škol ješiv. Soud dnes začal projednávat návrhy na to, aby tyto výjimky z povinné služby v armádě zanikly,

Ze světa

Při útoku na kostel a mešitu v Burkině Faso zahynuli křesťané i muslimové

ČTK; red / 27. 2. 2024 9:51

Při útoku na kostel a mešitu v Burkině Faso zahynuli křesťané i muslimové Při útoku na katolický kostel dne 25. února na severu Burkiny Faso zemřelo 15 lidí a dvě osoby byly zraněny. Útok se stal v neděli dopoledne během bohoslužby. V tentýž den došlo také k rozsáhlém útoku na mešitu na jiném místě země.  Džihádisté zabili několik desítek lidí.

Ze světa

Papež přijal rezignaci štětínského arcibiskupa kritizovaného za krytí sexuálního násilí

ČTK, lkt / 25. 2. 2024 0:33

Papež přijal rezignaci štětínského arcibiskupa kritizovaného za krytí sexuálního násilí Papež František dnes přijal rezignaci štětínského arcibiskupa Andrzeje Dziegy, který čelil kritice, že kryl případy sexuálního násilí a obtěžování v církevním prostředí. Podle polského tisku však rezignace ze strany hodnostáře, kterému do církevního důchodu zbývaly ještě čtyři roky, byla vynuceným rozhodnutím.

Domácí zpravodajství

Dokument: Zpráva ombudsmanky UK odhalila na KTF nepříznivou až toxickou atmosféru

Vlastní zpráva / 24. 2. 2024 23:21

Dokument: Zpráva ombudsmanky UK odhalila na KTF nepříznivou až toxickou atmosféru Ombudsmanka Univerzity Karlovy, Kateřina Šámalová, dokončila na konci ledna rozsáhlou zprávu o situaci na Katolické teologické fakultě. Z ní vyplývá, že chování vedení fakulty, zejména děkana Vojtěcha Novotného, proděkana pro vědu Jakuba Jinka a tajemníka fakulty Luďka Knorra vůči zaměstnancům a studentům, je možné interpretovat jako „nedostatečně ohleduplné či dokonce nevhodné zacházení, které mohlo v důsledku ohrožovat či zraňovat, případně jinak snižovat jejich důstojnost“.

Domácí zpravodajství

V cisterciáckém klášteře ve Vyšším Brodě se konají až do Velikonoc kající procesí

ČTK / 24. 2. 2024 8:34

V cisterciáckém klášteře ve Vyšším Brodě se konají až do Velikonoc kající procesí Každý pátek do Velikonoc se konají v cisterciáckém klášteře ve Vyšším Brodě na Českokrumlovsku takzvaná kající procesí. Klášterem prochází průvod mnichů, kteří se hlasitě modlí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)